Cel mai important proiect științific din România este în pericol din cauza lucrărilor de mântuială. Jurnaliștii de la Recorder.ro au aflat că podeaua pe care urma să fie montat sistemul de raze Gamma este strâmbă, informeaza tvr.ro.

Informația apare în dosarul deschis după ce Institutul Național de Fizică Nucleară din Italia și-a dat în judecată omologul din România.

Cercetătorii străini nu au vrut să continue lucrarea pentru că, spun ei, românii au folosit materialele de calitate îndoielnică, iar șapa are denivelări.

În schimb, Nicolae Zamfir, directorul proiectului, spune că acuzațiile italienilor sunt nefondate și că sistemul de raze Gamma poate fi montat pe o podea înclinată.

În plus, străinii ar fi trebuit doar să livreze echipamentul, a mai adăugat Zamfir. Această parte a proiectului are o valoare de 67 de milioane de euro, din totalul de peste 300 de milioane alocate, din fonduri europene, pentru întregul proiect de la Măgurele.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.