Cel mai important proiect științific din România este în pericol din cauza lucrărilor de mântuială. Jurnaliștii de la Recorder.ro au aflat că podeaua pe care urma să fie montat sistemul de raze Gamma este strâmbă, informeaza tvr.ro.

Informația apare în dosarul deschis după ce Institutul Național de Fizică Nucleară din Italia și-a dat în judecată omologul din România.

Cercetătorii străini nu au vrut să continue lucrarea pentru că, spun ei, românii au folosit materialele de calitate îndoielnică, iar șapa are denivelări.

În schimb, Nicolae Zamfir, directorul proiectului, spune că acuzațiile italienilor sunt nefondate și că sistemul de raze Gamma poate fi montat pe o podea înclinată.

În plus, străinii ar fi trebuit doar să livreze echipamentul, a mai adăugat Zamfir. Această parte a proiectului are o valoare de 67 de milioane de euro, din totalul de peste 300 de milioane alocate, din fonduri europene, pentru întregul proiect de la Măgurele.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews