ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oamenii legii din toată țara sunt supărați pentru că statul le-a tăiat sporul pe care îl primeau dacă erau chemați de acasă la serviciu.

Peste 60 de polițiști dintre cei 100 care trebuie să asigure permanența în județul Suceava și-au anunțat șefii să nu se mai bazeze pe ei decât în timpul programului. Sindicaliștii spun că nu doar în Moldova se întâmplă așa ceva.

Polițiștii care asigurau de acasă permanența după terminarea programului erau plătiți dacă îi chemau șefii la serviciu cu până la 700 de lei pe lună. De la începutul anului, fondurile au fost tăiate însă. Din această cauză se poate ajunge acum la situații periculoase în localitățile unde nu este personal pentru tura de noapte, anunță Digi 24.

Revolta polițiștilor de la Suceava ar putea face ca în anumite localități din județ, în cazul unor accidente, crime sau furturi petrecute pe timpul nopții, poliția să nu mai intervină.

Polițiștii spun că renunță la protest doar dacă sunt chemați să ajute sinistrați în cazul unor calamități și dezastre naturale.