ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În această săptămână, poliția a apărut la casa pastorului creștin din Calgary, Derek Reimer, pentru a-i spune că va fi arestat și acuzat în curând, deoarece a protestat împotriva unui eveniment cu homosexuali travestiți care spun povești pentru copii la o bibliotecă publică în weekend, spunând că „homosexualitatea este un păcat", potrivit LifeSiteNews.
 
Poliția  a venit la el acasă și i-a spus că arestarea sa este iminentă, dar ofițerii au plecat și nu l-au luat în custodie. O înregistrare video postată online arată cum un membru al Serviciului de Poliție din Calgary se prezintă la casa lui Reimer. Un ofițer i-a spus lui Reimer că va fi arestat și pus sub acuzare pentru că a protestat împotriva unui eveniment cu travestiți homosexuali care se expun în fața copiilor sub pretextul că spun povești, organizat sâmbăta trecută la biblioteca publică Seton din Calgary. 
 
 
„Putem vorbi despre ceea ce s-a întâmplat în weekend", i-a spus ofițerul lui Reimer. Reimer i-a răspuns: „De ce apăreți la mine acasă?". Ofițerul i-a spus apoi lui Reimer că a încercat să îl sune înainte de vizita lor. Pastorul, însă, a părut surprins.  În acel moment, ofițerul i-a spus lui Reimer că trebuie să vorbească despre ceea ce s-a întâmplat în „weekend la Seton (biblioteca la care a protestat)".  Ofițerul i-a spus apoi lui Reimer că „va fi arestat pentru asta și acuzat", adăugând ulterior că în curând vor fi emise mandate de arestare pentru acuzațiile de distrugere și provocare de tulburări. 

Reimer este pastor misionar. Sâmbătă, el a fost scos cu forța din biblioteca Seton după ce a protestat la evenimentul cu travestiți homosexuali aduși în fața copiilor fără apărare.
 
Reimer a declarat pentru LifeSiteNews că misiunea sa este de a rosti numele adevărului, așa cum a fost transmis de Iisus în Evanghelii, și că acesta este motivul pentru care el și alții protestau. „Aceasta este misiunea noastră. Vom continua să facem acest lucru", a spus el. Poliția din Calgary a declarat luni că a lansat o anchetă penală asupra lui Reimer.  

„Noi continuăm să analizăm declarațiile martorilor, înregistrările video și alte dovezi de la acest eveniment pentru a determina orice acuzații potențiale", a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului de Poliție din Calgary. „Coordonatorul nostru pentru infracțiuni motivate de ură va analiza toate dovezile pentru a determina dacă acțiunile vreunui individ au atins pragul pentru a fi considerate o infracțiune motivată de ură." 

Reimer a declarat pentru LifeSiteNews că ofițerul a plecat în cele din urmă fără să-l aresteze după ce a vorbit cu el. „Polițistul a plecat pentru a emite mandatul", a spus el. „Nu sunt surprins. Am bănuit că acest lucru se va întâmpla mai devreme sau mai târziu." Reimer a spus apoi că a fost ieri la Primărie în tribuna publică, subliniind că nu a fost acolo pentru a predica sau „a mustra pe cineva", dar a fost recunoscut de securitate și i s-a spus să plece sau să se confrunte cu acuzații de încălcare a proprietății. El a declarat pentru LifeSiteNews că a primit telefoane de încurajare de la susținători, dar și de la „hateri" homosexuali. Reimer, în cadrul unei discuții cu LifeSiteNews, a declarat marți, că primarul din Calgary, Jyoti Gondek, au amenințat că îl vor urmări cu o anchetă pentru „crimă motivată de ură".
 
El a spus că, în ciuda faptului că a fost amenințat cu acuzații, a promis că va continua să expună „răul" a ceea ce el spune că este „perversiunea și îndoctrinarea" copiilor. 

Gondek, primar de stânga din Calgary, a promis că va folosi legea orașului privind hărțuirea stradală pentru a urmări protestatarii de la ora „poveștilor” cu travestiți. Gondek a făcut această promisiune în urmă cu trei săptămâni, după ce unele evenimente de „drag queen story time” au fost amânate din cauza protestelor.  Ea a declarat că cei care protestează la astfel de evenimente ar putea fi sancționați cu o amendă de 500 de dolari pentru a combate „ura și propagarea fricii". În cadrul unei discuții cu LifeSiteNews, Reimer a declarat că Gondek "se îndreaptă împotriva noastră și pentru a pune în aplicare regulamentul ei privind hărțuirea stradală". 

„Acum au deschis un caz de așa-zisă crimă motivată de ură, împotriva mea", a spus el. Reimer a spus, totuși, că o astfel de anchetă nu îl va descuraja, deoarece este un „creștin al Bibliei și al cuvântului lui Dumnezeu".
 
„Există libertatea de religie, avem și noi o constituție, dar ei încearcă să ocolească asta și încearcă să ne oprească", a declarat Reimer pentru LifeSiteNews.
 
„O mare parte din public nici măcar nu știe ce se întâmplă sau ce se petrece în orașele noastre. Ne organizăm din ce în ce mai mult. Nu plănuim să ne oprim chiar dacă aș primi o lovitură și aș cădea. Ei bine, fiți rezistenți, cineva trebuie să ia atitudine aici, aceștia sunt lideri creștini puternici cu care am legat scuturile și ne vom uni ca o echipă." 

Reimer a declarat pentru LifeSiteNews că a protestat împotriva evenimentului ca parte a unei noi inițiative numite „Expunerea întunericului" care, potrivit lui, va mobiliza mai mulți „creștini să fie în ofensivă" și că oamenii trebuie să înceapă „să respingă răul și răutatea și întunericul din orașul nostru". Evenimentele „Reading with Royalty" ale Bibliotecii Publice din Calgary vor avea loc în diverse locații din oraș în următoarele câteva luni. 

În momentul de față, Reimer nu a fost arestat, dar anticipează că acest lucru s-ar putea întâmpla oricând.
Vedeți și cum a fost brutalizat pastorul canadian la evenimentul în cauză în a doua filmare: