ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timpul slujbei religioase de Ziua Recunoștinței din această duminică, o echipă formată din ofițeri de poliție și autorități sanitare din New Brunswick a arestat un pastor și a pus lacătul pe biserică, invocând faptul că numărul de participanți la slujbă a depășit așa-numita „limită de sănătate” Covid-19, arată LifeSiteNews.

Duminică, pastorul asociat Cody Butler, de la biserica His Tabernacle Family Church din Saint John, a fost reținut de poliție pentru că a ținut un serviciu religios de Ziua Recunoștinței care a depășit numărul de participanți permis de guvern. Guvernul a pus apoi lacătul pe biserică și a lipit pe clădire o „avertizare de închidere”. 

„BINE AȚI VENIT ÎN CANADA, UNDE SE PUNE LACĂT PE BISERICĂ DE ZIUA RECUNOȘTINȚEI”, a scris pe Facebook Phil Hutchings, fondatorul și pastorul principal al His Tabernacle Family Church în dimineața de după arestarea co-slujitorului său și închiderea bisericii sale.

„În această dimineață au venit să mă hărțuiască din nou la mine acasă... după ce instanța le-a spus să nu se mai întoarcă la domiciliul nostru pentru nici o corespondență. Acum, Siguranța Publică a dispus închiderea ușilor bisericii noastre, chiar și după ce ne-am conformat”, a adăugat el. 

Potrivit Rebel News, a cărui echipă de avocați „Fight the Fines” („Luptă contra amenzilor”) reprezintă biserica în instanță în acțiunea împotriva recentei arestări și închideri, lăcașul His Tabernacle va putea fi redeschis după ce va respecta regulile dictatoriale de „sănătate” enumerate în secțiunea 3 și secțiunea 15 din Legea privind măsurile preventive de sănătate publică din New Brunswick.

Secțiunea 3 cere ca „proprietarii, ocupanții și managerii” să solicite fiecărei persoane să prezinte „dovada vaccinarării” înainte de a intra la orice „adunare în interior” accesibilă publicului care se află sub jurisdicția lor. 

Se face o mică excepție pentru biserici, care, dacă nu pot respecta cerința de vaccinare, trebuie să funcționeze la o capacitate de 50%, să interzică orice formă de cântare, să ceară tuturor să poarte mască și să asigure o distanță de doi metri între oameni.  

Într-o manieră și mai orwelliană, Secțiunea 15 obligă pe oricine operează o instituție accesibilă publicului în provincie să permită accesul poliției și al funcționarilor din domeniul sănătății publice în instituție, ori de câte ori este solicitat, pentru inspecții legate de respectarea măsurilor guvernamentale Covid-19. 

Evidențiind ipocrizia faptului că arestarea, reținerea și închiderea au fost efectuate în numele sănătății publice și al „binelui comun”, Hutchings a mai scris:

„Biserica nu înseamnă doar slujbele de duminică. EI AU ÎNCHIS OFICIAL SERVICIILE DE SĂNĂTATE MINTALĂ și PROGRAMELE COMUNITARE DE AJUTORARE CU ALIMENTE”, a declarat Hutchings. 

„Contactați biroul lor astăzi și cereți dreptate și demisii”, a adăugat el. 

Potrivit paginii de internet a bisericii, aceasta oferă multiple programe menite să-i ajute pe oameni în credința lor și în viață, în general, inclusiv informații și îndrumări pe teme legate de căsătorie, depășirea suferinței, credință și finanțe, precum și familie și educație parentală, dar și multe altele. 

Declarația de misiune a bisericii subliniază, de asemenea, în mod explicit importanța și impactul pe care îl exercită asupra comunității, spunând: „Răspândim Evanghelia și demonstrăm dragostea lui Dumnezeu prin acțiuni în comunitate, sprijinind agențiile locale și ajutând alte misiuni din întreaga lume”.

Aceasta nu este prima dată când guvernul canadian a închis biserici, a reținut pastori și a dat amenzi pentru slujbe religioase cu public, toate în numele politicii pandemice.

Cel puțin 4 pastori au fost arestați numai în Alberta pe motiv că că au ținut slujbe care încălcau dispozițiile impuse sub pretextul pandemiei, iar unul dintre ei, James Coates, a petrecut 35 de zile în închisoare după ce a îndrăznit să țină slujbe cu public în timpul așa-numitului lockdown (închidere în case). 

În plus, în Nova Scotia, Weston Christian Fellowship Church se confruntă în prezent cu amenzi de peste 100.000 de dolari canadieni pentru că a ținut biserica deschisă, astfel că a angajat echipa de avocați ai Rebel News - Fight the Fines - pentru a-i ajuta să își organizeze apărarea în justiție.

După cum a declarat avocatul de drept constituțional canadian Rocco Galati, care are în prezent deschise mai multe procese împotriva tuturor nivelelor de guvernare cu privire la restricțiile covidiene, „Nu este vorba de o agendă medicală sau de sănătate, ci de una politică. Ei vor ca toată lumea să fie vaccinată, indiferent de motiv. Până acum, nu a existat niciodată o problemă cu faptul că oamenii își exercită libertatea de alegere.”