ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Posibilele represalii împotriva revoluției motorizate din Canada încep să se facă simțite. Conform zvonurilor de la fața locului, premierul Justin Trudeau ar fi autorizat folosirea de gloanțe de cauciuc contra demonstranților.

Deja, în unele state se dau amenzi de 10.000 de dolari oamenilor care i-au întâmpinat cu entuziasm pe transportatorii participanți la protestul din Capitală. Este cazul provinciei Nova Scotia, unde autoritățile stângiste s-au folosit de starea de urgență preexistentă și au emis o hotărâre în baza acesteia, prin care interzic blocarea circulației de către autovehicule, încurajarea și/sau finanțarea camionagiilor, precum și adunările de oameni pedeștri pe marginea autostrăzilor, care să încurajeze Convoiul pentru Libertate. Cei care nu se supun noului ordin sunt pasibili de amenzi în cuantum de 10.000 de dolari canadieni, potrivit presei locale.

Poliția începe să se bage printre mașinile protestatarilor. Uneori se intervine cu ofițeri călare, un fel de trupe speciale de poliție montană (RCMP, Royal Canadian Mounted Police). Riscul de confruntare deschisă între protestatari și forțele guvernamentale a crescut considerabil, pe măsură ce se încearcă înăbușirea mișcării naționale de protest.

La cererea lui Justin Trudeau, pentru a mima normalitatea, Parlamentul și-a reluat azi lucrările în ciuda demonstrației de la feresetrele lui. Premierul Marii Resetări i-a înfierat azi pe manifestanți într-o conferință de presă în care a anunțat, dintr-o locație secretă, că Guvernul își vede mai departe de treabă și nu se clintește pentru o mână de extremiști „naziști”. În fotografia de mai jos realizată chiar azi la Ottawa aveți imaginea unor astfel de „hater”-i rasiști:

În Piață, manifestanții dau însă dreptate „conspiraționiștilor” care au demonstra Minciuna Covid, ca dr. Robert Malone. FOTO:

Capitala Ottawa este asaltată de mașini de Poliție echipate până-n dinți. VIDEO:

 

În Ottawa au ajuns și fermierii. Mai jos puteți vedea două tractoare care au străbătut - în ritmul lor - distanța de 600 km pentru a se alătura protestului camionagiilor. VIDEO:

 

Acelea nu sunt singurele tractoare adunate în Ottawa printre camioanele ajunse mai devreme. Deviza lor este „Farmers grow it, Truckers move it” (Ceea ce fermierii cresc, camionagiii transportă). VIDEO:

 

În acest timp, șeful poliției din Ottawa, Peter Sloly, a declarat luni că „toate opțiunile sunt pe masă” pentru a pune capăt protestului camionagiilor, aflat în desfășurare în centrul orașului Ottawa. Motivul? Manifestațiile „Freedom Convoy” (Convoiul Libertății) împotriva ordinelor de vaccinare obligatorie și a altor măsuri dictatoriale au blocat traficul și au creat dureri de cap locuitorilor și patronilor de afaceri din capitala canadiană, potrivit presei locale

Dar protestele nu au loc doar în Ottawa, ci au început să se generalizeze și în provincie. Sute de camioane blochează intrarea în statul Alberta, șoferii lor susținând că nu se vor mișca de pe poziții până când nu vor fi anulate ordinele de vaccinare obligatorie. VIDEO:

 

În statul Alberta, Poliția se ia de șoferii mașinilor însemnate cu steaguri și mesaje anti-obligativitatea vaccinării. VIDEO: