ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția de Frontieră anunță, printr-un comunicat publicat vineri, că în perioada 1 aprilie -15 mai, se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul comercial, recreativ sportiv și familial al oricăror specii de pești pe o durată de 45 de zile, în apele care constituie frontieră de stat.

Potrivit documentului, pescuitul sportiv efectuat cu undița sau lanseta în scop de agrement sau performanță este o activitate individuală și necomercială, iar practicarea acestei activități se face în baza permisului de pescuit recreativ sportiv nominal, eliberat de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură prin asociațiile de pescari legal constituite.

Permisul de pescuit este un document cu regim special, înseriat, nominal și netransmisibil, care se poate viza în mod gratuit la sediile structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră,  după depunerea unei cereri și a copiilor după cartea de identitate, permisul de pescuit și chitanța eliberată de asociația de pescari pentru activitatea de pescuit.

Pentru a putea desfășura activități de pescuit sportiv și a nu încălca prevederile legale este necesară deținerea permisului eliberat de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultura (ANPA) și avizarea acestuia de către structura teritorială a Poliției de Frontieră în a cărei competență se desfășoară activitatea.

Pescarii sportivi care nu dețin permis de pescuit emis de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultura pot solicita avizul pentru activitatea de pescuit sportiv în baza permiselor de pescuit eliberate de o asociație legal constituită.

„Persoanele care doresc să desfășoare activități de pescuit în apele de frontieră trebuie să mai știe că sunt supuse controlului lucrătorilor Poliției de Frontieră Române, iar conform legii, activitatea se desfășoară numai în locurile și sectoarele stabilite de autoritățile competente, cu avizul șefului structurii teritoriale a Poliției de Frontieră”, menționează comunicatul Poliției de Frontieră.

Pescuitul recreativ sportiv efectuat fără permis constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 600 lei și confiscarea peștelui, icrelor și altor viețuitoare acvatice capturate ilegal.

Poliția de Frontieră a simplificat procedura de obținere a avizului de pescuit în apele de frontieră, prin punerea la dispoziția cetățenilor a unui formular on-line, care se găsește pe site-ul instituției.



Foto:Poliția de Frontieră