Poliția de Frontieră anunță, printr-un comunicat publicat vineri, că în perioada 1 aprilie -15 mai, se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul comercial, recreativ sportiv și familial al oricăror specii de pești pe o durată de 45 de zile, în apele care constituie frontieră de stat.

Potrivit documentului, pescuitul sportiv efectuat cu undița sau lanseta în scop de agrement sau performanță este o activitate individuală și necomercială, iar practicarea acestei activități se face în baza permisului de pescuit recreativ sportiv nominal, eliberat de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură prin asociațiile de pescari legal constituite.

Permisul de pescuit este un document cu regim special, înseriat, nominal și netransmisibil, care se poate viza în mod gratuit la sediile structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră,  după depunerea unei cereri și a copiilor după cartea de identitate, permisul de pescuit și chitanța eliberată de asociația de pescari pentru activitatea de pescuit.

Pentru a putea desfășura activități de pescuit sportiv și a nu încălca prevederile legale este necesară deținerea permisului eliberat de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultura (ANPA) și avizarea acestuia de către structura teritorială a Poliției de Frontieră în a cărei competență se desfășoară activitatea.

Pescarii sportivi care nu dețin permis de pescuit emis de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultura pot solicita avizul pentru activitatea de pescuit sportiv în baza permiselor de pescuit eliberate de o asociație legal constituită.

„Persoanele care doresc să desfășoare activități de pescuit în apele de frontieră trebuie să mai știe că sunt supuse controlului lucrătorilor Poliției de Frontieră Române, iar conform legii, activitatea se desfășoară numai în locurile și sectoarele stabilite de autoritățile competente, cu avizul șefului structurii teritoriale a Poliției de Frontieră”, menționează comunicatul Poliției de Frontieră.

Pescuitul recreativ sportiv efectuat fără permis constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 600 lei și confiscarea peștelui, icrelor și altor viețuitoare acvatice capturate ilegal.

Poliția de Frontieră a simplificat procedura de obținere a avizului de pescuit în apele de frontieră, prin punerea la dispoziția cetățenilor a unui formular on-line, care se găsește pe site-ul instituției.Foto:Poliția de Frontieră
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews