ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția din Colorado a arestat și a pus sub acuzare un tânăr transsexual, după ce a descoperit un manifest în care erau detaliate mai multe împușcături care urmau să aibă loc în școli și biserici locale, transmite LifeSiteNews.

Joi, William Whitworth, în vârstă de 19 ani, care se autointitulează "Lilly", a fost inculpat pentru "amenințări care implică școli din Colorado Springs Academy District 20".
 
Suspectul a fost arestat pe 31 martie, la câteva zile după ce poliția din Nashville a împușcat mortal transsexualul care a ucis trei copii de 9 ani și trei adulți la o școală creștină.

Un comunicat de presă din 6 aprilie al Biroului Procurorului districtului judiciar 18 afirmă că Whitworth a fost "acuzat oficial" de "tentativă de crimă de gradul întâi (două capete de acuzare), infracțiuni, amenințare [și] intervenție asupra personalului, cadrelor didactice sau studenților instituțiilor de învățământ". Acuzațiile au fost formulate în urma unei anchete a poliției.

O audiere preliminară este programată pentru 5 mai, iar cauțiunea adolescentului este stabilită la 75.000 de dolari. El este deținut la închisoarea din Elbert County Jail.

Districtul școlar a confirmat faptul că Whitworth a fost elev, el fiind prezent la trei școli diferite pentru un total de nouă luni pe parcursul a doi ani.

Dosarele de arestare obținute de un post local de televiziune Fox News au explicat că Biroul șerifului din Elbert County a răspuns la un apel la 911 pe 31 martie, după ce sora lui Whitworth a informat poliția despre amenințările fratelui său de a trage în școli, invocând probleme de furie. Ajutorul de șerif care a răspuns la apel ar fi găsit casa lui Whitworth într-o stare de dezordine extremă, cu "gunoaie îngrămădite în jurul casei, astfel încât era greu de intrat înăuntru" și "numeroase recipiente pline cu mâncare pe jumătate mâncată, cu mucegai în interior și numeroase recipiente cu băuturi alcoolice care zăceau prin casă".

În declarația de arestare se menționa, de asemenea, că găurile din perete indicau că Whitworth a perforat structura. Suspectul i-a spus ofițerului că era "la aproximativ o treime din drum" de a comite un atac armat la școală pe care îl plănuia de "o lună sau două".

Timberview Middle School, unde suspectul a fost elev din august până în octombrie 2016, era "ținta principală". Whitworth a adăugat că nu a existat "niciun motiv anume" pentru alegerea acestei școli. Bisericile au fost, de asemenea, menționate ca ținte suplimentare.

În casă au fost găsite planuri desenate cel puțin ale primului și celui de-al doilea etaj al școlii, etichetând diferite încăperi. Forțele de ordine au descoperit, de asemenea, un manifest care includea liste de arme și instrucțiuni privind imprimarea 3D, numele victimelor vizate, modul de construire a dispozitivelor explozive și o decizie finală de a viza Timberview Middle School, Prairie Hills Elementary și Pine Creek High School. Whitworth și-a descris manifestul ca fiind "vociferări schizofrenice", ceea ce indică și mai mult o boală mintală.

Autoritățile au găsit, de asemenea, Manifestul Comunist de Karl Marx și Friedrick Engels și un caiet plin de idei sinucigașe.