ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este vorba de pacientul cu viermi în răni și femeia căreia i s-a făcut o transfuzie greșită. O echipa de polițiști de la Serviciul Omoruri a ridicat documente de la unitatea medicală.

"În ambele cazuri se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Urmează să se stabilească în ce condiții s-a produs decesul celor două persoane. În prezent se efectuează activități de cercetare pentru stabilirea datelor concrete atât privind transfuzia, cât și igienizarea, cu sprijinul autorităților competențe. S-a dispus ridicarea documentelor medicale necesare în cauză. Urmează să fie audiat personalul medical și auxiliar implicat în cele două cauze", au declarat surse apropiate anchetei pentru News.ro.
Calendarul audierilor va fi stabilit de procuror în perioada imediat următoare. 

Cu privire la cazul pacientului de 77 de ani sosit cu arsuri la Spitalul de Arși, care a fost filmat în timp ce avea viermi în spatele urechii, polițiștii vor verifica ce reglementări privind igiena în spitale au fost stabilite și dacă au fost încălcate. De asemenea, urmează ca, la finalizarea raportului de necropsie, să se stabilească dacă există vreo legătură de cauzalitate între moartea pacientului și contaminarea rănilor cu larve.

Legat de cazul femeii de 68 de ani căreia i s-a administrat o transfuzie greșită, principala ipoteza de lucru a anchetatorilor este că, în spital, pacientei i s-a determinat greșit grupa de sânge. Și în acest caz urmează ca anchetatorii, în baza documentelor medico-legale să determine dacă accidentul de transfuzionare are legătură sau nu cu decesul pacientei.