ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția italiană a confiscat un super-iaht aparținând miliardarului rus Andrei Igorevici Melnichenko, a anunțat sâmbătă biroul premierului, la câteva zile după ce omul de afaceri a fost inclus pe o listă de sancțiuni a UE în urma invaziei Rusiei în Ucraina, informează Daily Mail.

Velierul „A”, de 143 de metri, evaluat la 450 de milioane de lire sterline, a fost sechestrat în portul Trieste, în nordul țării, a anunțat guvernul.
 
Iahtul a fost amplasat într-un doc uscat special, care a fost golit pentru a preveni ca nava să fie luată. 

Trieste a fost menționat în discursul lui Winston Churchill din 5 martie 1946 despre Cortina de Fier, când acesta a arătat care este linia întâi a Războiului Rece. 

Iahtul lui Melnichenko a fost proiectat de Philippe Starck și a fost construit de Nobiskrug, în Germania. Este cel mai mare iaht cu vele din lume.

Între timp, potrivit Daily Mail, super-iahtul lui Roman Abramovici, Solaris, estimat la 430 de milioane de lire sterline, a acostat în această dimineață în Muntenegru, oligarhul încercând să își protejeze bunurile de confiscare pe fondul sancțiunilor.

Vasul de lux, de 140 de metri, a sosit cu puțin înainte de ora 8.00, ora Regatului Unit, în portul Tivat, după ce a părăsit marți în grabă Barcelona, cu două zile înainte ca Abramovici să fie sancționat de guvernul britanic.

Se crede că acesta a vrut să își mute iahtul în afara apelor vest-europene din cauza riscului de a fi sancționat de UE pentru legăturile sale cu președintele Putin. 
 
Al doilea super-iaht al lui Abramovici, Eclipse, care este chiar mai mare, având 162 metri, și care ar valora mai mult de 750 de milioane de lire sterline, ar putea, de asemenea, să se îndrepte spre Tivat, care are un port de agrement pentru super-iahturi.
 
Și alți oligarhi și-ar fi mutat iahturile, în țări precum Maldive, Seychelles și Turcia, pentru a preveni confiscarea lor.