ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi adolescenți membri ai unui grup pro-libertate au fost arestați la sfârșitul săptămânii trecute după o confruntare în care au arborat un steag canadian de mari dimensiuni în apropierea clădirilor Parlamentului Canadei, în timp ce participau la mitingul de aniversare a unui an al Convoiului pentru Libertate din Ottawa, scrie LifeSiteNews.

La 28 ianuarie, Serviciul de protecție a Parlamentului (PPS) a arestat doi adolescenți din organizația Salvați Canada care participau la mitingul aniversar, după o altercație care a avut loc după-amiaza în apropierea Parlamentului. LifeSiteNews a aflat că Nick Alexander, în vârstă de 18 ani, a fost arestat pentru obstrucționare, iar Monty Walker, în vârstă de 16 ani, pentru violare de domiciliu. Cei doi au fost reținuți pentru scurt timp de către SPP înainte de a fi lăsați să plece. Arestările lor par a fi rezultatul unei neînțelegeri pe care ofițerii au avut-o cu adolescenții în legătură cu dimensiunea unuia dintre stâlpii steagului pe care îl aveau, despre care un ofițer a spus că ar putea reprezenta o amenințare.

Fratele mai mic al lui Alexander este Josh Alexander, care a fost suspendat de la școala sa catolică anul trecut pentru că a protestat împotriva permiterii accesului bărbaților cu probleme de gen în toaletele fetelor, și despre care LifeSiteNews a scris pe larg. Josh a declarat luni, prin e-mail, pentru LifeSiteNews, că dintre cele patru persoane de la Salvați Canada din apropierea parlamentului, printre care și el, doar fratele său Nick și Walker au fost arestați. Potrivit lui Josh, Nick și Walker au fost lăsați să plece după aproximativ o jumătate de oră, dar le-a fost interzis accesul timp de 100 de zile".
 
„Au fost acuzații false care au fost retrase. Nick a fost acuzat de obstrucționare, în timp ce Monty a fost acuzat de încălcarea proprietății", a declarat Josh într-un e-mail pentru LifeSiteNews. Înregistrarea video ( a altercației a fost transmisă în direct sâmbătă pe YouTube, care arată incidentul (în jurul minutului 3:36:00), precum și pregătirea evenimentelor. Josh, fratele său și Walker pot fi văzuți în videoclip. În videoclip, Nick este individul care ține steagul mai mic și poartă o pălărie roșie întoarsă, iar Walker este persoana care ține steagul mare.
 
 
 

 „A avut loc o dezbatere calmă și respectuoasă cu Serviciile de Protecție Parlamentară cu privire la dimensiunea catargului steagului pe care Monty și un alt protestatar îl țineau în mână", a declarat Josh pentru LifeSiteNews. „Un ofițer PPS l-a apucat pe Nick fără avertisment din spate. Nick a tresărit și s-a întors surprins, iar reacția sa surprinsă a dus la arestarea sa pentru obstrucționare." Josh a spus că, în timp ce fratele său Nick era încătușat, un ofițer PPS a amenințat că îl va aresta pe Monty dacă va rămâne pe.
 
„Monty a continuat să insiste că era în deplinătatea drepturilor sale, precum și a regulilor , de a rămâne", a declarat Josh pentru LifeSiteNews.

„A fost arestat imediat pentru încălcarea proprietății. Au fost duși în blocul de vest al Parlamentului și, după aproximativ 30 de minute, au fost eliberați fără nicio acuzație." O altă înregistrare video a arestării lui Walker, postată pe Twitter, arată cum ofițerii PPS îl iau pe acesta. Josh a mai postat ieri pe Twitter un montaj video cu clipuri de la altercația de sâmbătă.
 
 

Save Canada se prezintă ca o „echipă de canadieni pasionați care își oferă voluntar timpul și resursele pentru a readuce prosperitatea, creștinismul și fericirea în Țara noastră". În weekend, sute de canadieni s-au adunat în mod pașnic lângă Parlamentul Canadei din Ottawa pentru a se aduna în amintirea Convoiului Libertății, care a început anul trecut pe vremea aceasta în semn de protest față de mandatele COVID. Majoritatea participanților la miting au petrecut timpul cântând cântece și scandări, precum și ascultând discursurile diferitelor persoane prezente. De remarcat este faptul că organizatorii evenimentului au avut un permis pentru demonstrație. Potrivit Serviciului de Poliție din Ottawa, au fost date 117 amenzi de parcare, 19 vehicule au fost remorcate și 47 de amenzi în temeiul Legii privind infracțiunile provinciale. Joia trecută, poliția din Ottawa a emis un avertisment pentru persoanele care intenționau să vină pe Dealul Parlamentului în weekend pentru mitingul aniversar de un an al Convoiului Libertății.

Într-un tweet de joi, ei au scris: „activitatea ilegală sau obstrucționarea sau împiedicarea fluxului de trafic cu vehicule pe orice cale rutieră nu va fi tolerată și va fi întâmpinată cu acțiuni rapide și imediate". Wellington Street, care este strada din apropierea Parlamentului, a fost închisă timp de un an, după ce a fost închisă de către oraș din cauza Convoiului LIbertății. Cu toate acestea, strada va fi redeschisă în curând circulației după ce orașul Ottawa a votat pentru redeschiderea ei până la 1 martie.

Se împlinește un an de când camionagii au unit mii de canadieni pentru a lupta împotriva restricțiilor COVID Anul trecut, în această perioadă, mii de canadieni s-au adunat pentru a cere încetarea tuturor restricțiilor COVID, coborând în Ottawa în cadrul Convoiul Libertății. Convoiul Libertății a fost o manifestare de activism non-violent fără precedent în Canada, care s-a încheiat după ce premierul Justin Trudeau, care a refuzat să se întâlnească cu protestatarii sau să le trimită o delegație, a pus în aplicare, la 14 februarie 2022, Legea privind situațiile de urgență (EA), care nu a mai fost folosită niciodată.

În cadrul EA, guvernul a înghețat aproximativ 8 milioane de dolari din conturile bancare a 267 de persoane diferite, precum și aproximativ 170 de portofele bitcoin. Înghețarea conturilor bancare fără un ordin judecătoresc a fost o acțiune fără precedent în istoria Canadei și a fost permisă doar prin invocarea EA de către guvernul Trudeau. Deși Trudeau a revocat EA la 23 februarie 2022, înghețarea fără precedent a conturilor bancare ale cetățenilor a dus la reacții imense din partea grupurilor pentru drepturile civile și a publicului deopotrivă. La scurt timp după ce Convoiul Libertății s-a încheiat, majoritatea provinciilor din Canada au renunțat la mandatele privind pașapoartele și măștile de vaccinare. Cu toate acestea, un mandat federal de zbor cu vaccinuri COVID a rămas în vigoare până în octombrie 2022. Ca urmare a utilizării EA, anul trecut a fost instituită Comisia de Urgență pentru Ordine Publică (POEC) pentru a investiga utilizarea EA de către guvern printr-o audiere publică de o lună care a chemat zeci de martori. În prezent, impactul deplin al utilizării EA de către guvernul Trudeau nu a fost încă determinat, POEC urmând să publice un raport complet cu concluziile și recomandările sale cel târziu la 20 februarie.