ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Politicianul american Ron Paul s-a înregistrat rostind un mesaj de solidarizare cu șoferii de camioane canadieni care protestează împotriva obligativității vaccinării într-un spectaculos Convoi al Libertății. Redăm mai jos înregistrarea video, urmată de traducerea în limba română. VIDEO: 


„Ne amintim cu toții unde ne aflam când a căzut Zidul Berlinului. Deși părea că regimul comunist va continua la nesfârșit, când oamenii au decis brusc că s-au săturat, zidul a căzut. Pur și simplu.

Astfel, după doi ani de autoritarism Covid, în Canada, cel mai mare convoi de camioane din istorie a spart Zidul berlinez al tiraniei. Am urmărit cum Canada pe care o respectam cândva ca fiind un refugiu pentru americanii anti-război în anii 1960 s-a transformat în una dintre cele mai represive țări de pe glob. M-am întrebat cum un popor iubitor de libertate se poate lăsa abuzat de acești mini-Stalini fără să scoată niciun sunet.
 
Dar apoi Canada s-a ridicat și a arătat lumii întregi că libertatea poate triumfa asupra tiraniei, dacă poporul o cere. După cum am spus, nicio armată nu poate opri o idee căreia i-a venit vremea.
 
Premierul canadian Justin Trudeau s-a complăcut în puterea sa de a teroriza populația în numele combaterii unui virus. Era atât de încrezător în puterea sa aparent nelimitată încât considera că poate ridiculiza orice canadian cu opinii diferite. Într-un interviu recent, premierul a declarat că cetățenii canadienii nevaccinați sunt „extremiști”, „misogini” și „rasiști”.
 
Atunci când camionarii canadieni s-au ridicat împotriva tiraniei sale și au pornit în convoiul lor istoric spre Ottawa, el a crezut că poate continua să ridiculizeze oamenii. Șoferii de camioane și susținătorii lor sunt doar o „mică minoritate marginală” cu „opinii inacceptabile”, a afirmat acesta, plin de sine. În viziunea lui Trudeau, dragostea pentru libertate este doar o „opinie inacceptabilă”.
 
La mai puțin de o săptămână distanță, când zeci de mii de camioane au început să intre în capitală cu milioane de susținători în spatele lor, „curajosul” prim-ministru canadian a părăsit orașul și a dispărut într-un loc secret.

După cum a scris Elon Musk pe Twitter: „S-ar părea că așa-numita 'minoritate marginală' este, de fapt, guvernul”.
 
Presa canadiană mainstream este, evident, la fel de obedientă față de regim ca și a noastră. Au ignorat Convoiul Libertății atât de mult cât a fost posibil. Nu au făcut aproape niciun reportaj. Apoi, când acesta a devenit imposibil de ignorat, au început să atace și să ridiculizeze în loc să încerce să relateze obiectiv. Era dezgustător și aproape comic să vezi un „reporter” de la Canadian Broadcasting Corporation insinuând despre Convoiul canadian al libertății că ar fi fost pus la cale de Putin și de ruși!
 
Mii de camioane au sosit la Ottawa. Ele cer încetarea tiraniei covidiene. Acestea se bucură de susținerea a milioane de cetățeni, care au înfruntat iarna canadiană în plină noapte pentru a-i încuraja pe șoferi.
 
Acest protest este atât de important pentru că el nu se limitează la Canada. Camionarii primesc susținere din întreaga lume, iar un convoi similar este planificat să se desfășoare din California până în Washington, DC. În Statele Unite, unde rafturile magazinelor alimentare sunt din ce în ce mai goale, camionarii au mai multă influență decât ar vrea să recunoască puterea.
 
Dacă aș fi fost prim-ministru al unei țări totalitare precum Australia sau Noua Zeelandă - sau aproape oriunde în Europa - aș fi fost foarte îngrijorat în această perioadă. La fel cum tirania Covid a cuprins tot globul într-un mod aparent coordonat, acum că zidul berlinez al tiranilor a fost spart, nu este decât o chestiune de timp până când undele de șoc se vor simți în toată lumea.

Le datorăm recunoștință șoferilor de camioane canadieni. Haideți să facem cu toții tot ce putem pentru a ajuta mișcarea pentru libertate să ia amploare!”