ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul conservator catolic și pro viață, Sir David Amess, a murit astăzi după ce a fost înjunghiat de mai multe ori de un bărbat neidentificat, scrie LifeSite News.
 
DailyNews anunță că suspectul este un musulman cu cetățenie britanică pe nume lui Ali Harbi Ali
 

Deputatul, în vârstă de 69 de ani, a fost înjunghiat în timp ce ținea o întâlnire cu alegătorii în biserica metodistă Belfairs din Leigh-on-Sea, Essex.

Se pare că un bărbat ar fi intrat în biserică și l-a înjunghiat pe deputatul pentru Southend West, la scurt timp după ora 12.

Poliția din Essex a anunțat după două ore că David Amess a murit la fața locului.

Poliția nu a comentat încă posibilul motiv al atacului, dar a precizat că un bărbat de 25 de ani a fost arestat sub suspiciunea de crimă și că a fost recuperat un cuțit.

Sir David, care era parlamentar din 1983, era catolic și pro-viață. Site-ul său parlamentar notează că "principalele sale interese și domenii de expertiză sunt bunăstarea animalelor și problemele pro-viață". Nu rareori s-a arătat și împotriva homosexualilor și a propagandei lor.

În cadrul unei dezbateri din 2013 la Oxford, Amess s-a pronunțat cu pasiune în apărarea rolului religiei în societate, spunând că "religia se află în centrul tuturor lucrurilor".
 
Deputatul ar fost înjunghiat de 17 ori. În ciuda crezului său și al sfârșitului lui martiric, Poliția britanică i-a refuzat unui preot să-i ofere ultima împătășanie.
 
Părintele Jeffrey Woolnough și-a făcut drum spre locul crimei pentru a-l spovedi și împărtăși. El a găsit zona înconjurată de polițiști care nu i-au permis accesul la locul crimei. Sir David Amess, catolic convins, a murit în cele din urmă din cauza rănilor sale fără a-și primi ultima împărtășanie. În cele din urmă preotul a ținut o slujbă la fața locului, transmite LifeSiteNews.
 

Politicianul Daniel Gheorghe a scris câteva cuvinte despre asasinatul lui David:

„David Amess, politician conservator britanic și membru al Parlamentului Britanic de 38 de ani (acolo încă nu se schimbă structura legislativului cu 60% la fiecare 4 ani precum la noi), a fost ucis cu sălbăticie intr-o biserică din Anglia. David Amess, un catolic practicant, reprezintă pentru Marea Britanie unul dintre oamenii politici cu adevărat ancorați în valorile creștine, fiind un susținător al politicilor pro-viata, un apărător al familiei creștine si o voce fermă împotriva delirului ideologic neo-marxist care îngroapă cu totul moștenirea identitară a Europei Creștine și ne aruncă în neantul "cancel culture". Uciderea unui înalt demnitar al unei națiuni simbol pentru  democrație precum Marea Britanie, creștin asumat cu o carieră publică de excepție, chiar într-o biserică de către un imigrant somalez din păcate poartă și o simbolistica sumbră, ne vorbește despre "noua Europă" unde spațiul social este ocupat prin orice mijloace de forța vitală și brută sub toate sensurile a noului venit de peste mari și țări care respinge cultura locului de adopție; o Europă în plin proces de pierdere a oricărui reper propriu în care suntem forțați să ne ascundem crucea de la gât și să dăm sunetul la liturghie mai încet doar pentru a nu deranja ghiveciul "multiculturalist". Dumnezeu să-l odihnească în pace pe David Amess iar pe noi să ne trezească din imbecilitatea corectitudinii politice!”