ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Franța formează o alianță de țări care ar putea trimite, teoretic, trupe în Ucraina, a relatat ziarul Politico, comentând o vizită a ministrului francez de externe Stephane Sejourne în Lituania.

"Franța construiește o alianță de țări deschise la o potențială trimitere de trupe occidentale în Ucraina - și, în acest proces, își adâncește conflictul cu un Berlin mai prudent", scrie ziarul.

Ministrul francez de externe a evidențiat, în cadrul unei conferințe de presă cu omologii săi lituanieni și ucraineni, pe 8 martie, oportunitatea de a trimite în Ucraina trupe NATO care se vor ocupa de deminare și nu vor participa la ostilități, notează Politico.

"Nu este treaba Rusiei să ne spună cum ar trebui să ajutăm Ucraina în următoarele luni sau ani", a declarat Séjourné în cadrul unei reuniuni prezidate de ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis și la care a participat omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba.
 
"Nu este treaba Rusiei să organizeze modul în care ne desfășurăm acțiunile sau să stabilească linii roșii. Așa că decidem între noi", a mai afirmat Sejourne.

Miniștrii baltici au lăudat Franța pentru "gândirea ieșită din comun".