ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România intenționează să achiziționeze un sistem de rachete pentru protejarea coastelor Mării Negre, licitația urmând să fie lansată luni, a declarat ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, cu ocazia vizitei în Statele Unite, informează Politico.com.

România intenționează să lanseze luni procedurile de licitație pentru achiziționarea unui nou sistem mobil de apărare a coastelor Mării Negre, transmite prin Twitter jurnalistul Gregory Hellman, de la Morning Defense și Politico.com.

România are obiectivul „de a avea această nouă capabilitate militară pe coastele Mării Negre, doar încă o măsură pentru crearea mijloacelor de descurajare", a declarat Mihai Fifor după întrevederea pe care a avut-o la Washington cu secretarul american al Apărării, James Mattis.

Bateriile ar putea fi instalate și la bordul corvetelor pe care România intenționează să le achiziționeze, precizează sursa citată. Boeing se numără printre principalele companii care ar putea obține contractul estimat la peste 150 de milioane de dolari.
 
Raytheon a anunțat săptămâna aceasta că armata americană i-a acordat un contract în valoare de peste 1,5 miliarde de dolari în vederea producerii sistemului integrat de apărare antiaeriană de tip Patriot ce urmează să fie instalat în Polonia, reamintește în context sursa citată.

James Mattis și Mihai Fifor au convenit continuarea cooperării militare bilaterale, a anunțat Dana White, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.  Mattis a salutat eforturile României în sensul modernizării armatei și suplimentarea bugetului pentru apărare prin asumarea angajamentelor din cadrul Alianței Nord-Atlantice, a subliniat Dana White, notând că, datorită acestor eforturi, România este considerată aliat-model