ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi polițiști, un bărbat și o femeie, sunt cercetați disciplinar după ce, duminică, au intervenit doar la insistențele trecătorilor în cazul unei minore pline de sânge, aflată pe stradă, imaginile cu ei apărând în spațiul public, a informat, luni, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Galați, scrie Agerpres.

„Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Galați a dispus, încă de ieri (duminică - n.r), declanșarea cercetării disciplinare față de cei doi polițiști, la finalizarea căreia vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcție de rezultatul verificărilor și a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracțiuni", se precizează în informare.

O femeie a filmat o minoră plină de sânge pe strada George Coșbuc din Galați și susține că a oprit o mașină de poliție pentru a interveni în acest caz. Înregistrarea video arată că cei doi polițiști din mașină, unul dintre membrii echipajului fiind femeie, au stat în vehicul, la distanță de fata rănită, și abia la insistențele martorilor au intervenit și au chemat o ambulanță care a transportat-o pe minoră la spital pentru îngrijiri.

Surse medicale susțin că minora provine dintr-un centru de plasament și ar fi fost victima unui viol.