Polițiștii au greșit adresa și în cazul măcelului de la Săpoca. După apelul la 112 s-au dus la un alt spital
ACTUALIZARE 20.08/ 17: 17 Incidentul șocant de la Săpoca, unde un bărbat a ucis cinci persoane și a rănit alte opt, scoate la suprafață tare ale sistemului, polițiștii greșind din nou adresa la care au fost chemați prin 112, potrivit romaniatv.net
Pe lângă faptul că reacția angajaților spitalului de la Săpoca a fost una nepermis de întârziată, conform anchetatorilor și poliția a eșuat în a ajunge în timp util la locul măcelului. Astfel, cei doi agenți de poliție trimiși de serviciul 112 spre caz au greșit adresa, ajungând la spitalul din Ojasca, unde se află o secție a spitalului de la Săpoca.
„Ajunși în fața secției spitalului din Ojasca pentru a lua un pacient la secție, cei doi agenți de poliție au fost anunțați de paznicul de la intrare că au greșit adresa și că nu au niciun pacient conform descrierii. Când au aflat ce încurcătură au făcut, agenții au demarat în trombă spre adresa bună", spun surse din cadrul anchetei.
ACTUALIZARE 19.08/ 13:45 Directorul Spitalului de la Săpoca și-a înaintat demisia din funcție, după prezentarea raportului anchetei efectuate de Ministerul Sănătății la unitatea medicală, a anunțat, luni, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
Ministrul a informat, totodată, că un al cincilea pacient a murit în urma atacului de la Spitalul Săpoca. Pacientul fusese internat la Spitalul de Urgență Floreasca.
De asemenea, Sorina Pintea a anunțat că Ministerul Sănătății va efectua controale la toate spitalele de psihiatrie din țară.
„Noi am finalizat ancheta privitoare la acest caz, dar controlul începe abia acum, controlul va continua la toate spitalele de psihiatrie care au incluse compartimente de măsuri de siguranță, dar și la spitalele de psihiatrie din țară”, a declarat Pintea la Spitalul de Psihiatrie Săpoca.
Știrea inițială
Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a decis duminică trimiterea de urgență a Corpului de Control al Ministerului Sănătății pentru a verifica situația de la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Sapoca, transmite instituția guvernamentală printr-un comunicat de presă, conform Agerpres.
Din informațiile primite de Ministerul Sănătații de la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență și de la conducerea Spitalului, în jurul orei 3:30 în această dimineață, unul dintre pacienții internați în secția de psihiatrie acuți, aflat în salonul cu regim normal, a luat un stativ de perfuzii și a lovit în zona capului pacienții din salonul său și din unul dintre cele alăturate, unde erau internate femei.
În urma agresiunii, au fost 13 victime: 4 pacienți au decedat (3 au decedat pe loc, iar unul după ce a fost transportat la UPU Spitalul Județean Buzău), 3 pacienți sunt răniți cu traumatisme cranio-cerebrale majore și 6 pacienți au traumatisme cranio-cerebrale/ faciale minore.
În prezent, dintre pacienții care au fost răniți 3 pacienți (doi bărbați și o femeie) cu traumatisme craniene severe se află internați la UPU Spitalul Județean Buzău. Unul dintre bărbați va fi transportat la Spitalul de Urgență Floreasca București, ceilalți rămânând internați deocamdată la Buzău. Cei 6 pacienți care au traumatisme craniene minore și faciale vor rămâne deocamdată în UPU Buzău.
În tura din noaptea trecută, în pavilionul in care s- a intamplat tragedia au fost un medic și 7 asistenți , 3 infirmiere și 2 muncitori pentru supraveghere bolnavi psihici periculoși. Managerul unității medicale a declarat că agresorul era internat pentru probleme cu alcoolul și a lovit victimele fără ca acestea să apuce să ceară ajutor. Ultima victimă care a fost rănită s-a trezit și a reușit să alerteze personalul medical.
„Am cerut o verificare amănunțită și rapidă Corpului de Control. Dacă este neglijență, vom acționa în consecință”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.
Potrivit comisarului - șef Laurențiu Pantazi, șeful IPJ Buzău, unul dintre pacienți a intrat cu un stativ de perfuzii în două dintre saloane și a atacat pacienții, relatează Agerpres. Victimele au probleme psihice, în general demență, ceea ce le-a împiedicat să reacționeze în momentul atacului.
Agresorul are 38 de ani și este din comuna Săgeata, județul Buzău, fiind fără ocupație. El a fost internat voluntar cu sevraj etilic în cursul zilei de joi. După producerea atacului, a încercat să fugă și a fost imobilizat de un polițist, aflat în unitatea medicală pentru internarea unui alt pacient.
Pe același subiect

CNA oprește campania de dezinformare a populației privind vaccinurile după ce ActiveNews și alte sute de români au demonstrat că este ILEGALĂ. Într-o primă fază membrii CNA și-au arătat incompetența crasă la capitolul legalitate. Juriștii i-au trezit

Sfântul Munte Athos transmite: DEMISTIFICÂND VACCINUL PENTRU COVID. „Este o abordare greșită să intervii asupra 100% din populație pentru o ipotetică protecție a 1% din ea” - Monahul Pavel Aghioritul, doctor în biologie moleculară și biomedicină

Dr Virgil Păunescu, descoperitorul vaccinului românesc, despre vaccinurile anti-Covid: prin ARNm poate fi introdusă în organism orice informație de natură să-l modifice la nivel celular. Poate aduce beneficii dar și pericole, care merg până la extincție

Profesorul Vasile Astărăstoae explică de ce NU se va vaccina: Aceasta e o boală nouă. Sunt semne de întrebare privind vaccinurile, mai ales cu privire la efectele pe termen lung. Toate au aprobare CONDIȚIONATĂ

Biden L-a ras pe Dumnezeu din identitatea națiunii americane și de pe site-ul Casei Albe și revocă toate decretele conservatoare ale lui Trump. A început cu LGBT, revenirea în OMS și Tratatul de la Paris, blocarea Zidului și eliminarea Comisiei 1776

Trump: „Mișcarea noastră este de abia la început - The best is yet to come”. Biden - o inaugurare cât o imensă înmormântare
Recomandările noastre

Mihai Eminescu – Promotor al Unirii. La 24 ianuarie 1882, aniversând Unirea Principatelor Române, Eminescu fonda societatea naționalistă "CARPAȚII”. ActiveArt 10

INTERVIU Dr. Virgiliu Gheorghe: „Un sistem imunitar puternic este cea mai bună soluție pentru a face față virusului. Să nu fim pesimiști!” „Dacă s-ar trata boala de la început, nu ar mai muri oamenii de COVID-19.” (III)
Persoane: Sorina Pintea
Locații: Sopoca
Subiecte: boli psihice
Organizații: Ministerul Sănătății
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (5)