ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poolițiștii vin cu o nouă lovitură, după ce au decis să nu mai dea amenzi, ci doar avertismente, nemulțumiți de înghețarea salariilor de guvernul Cîțu.
 
Polițiștii anunță acum că nu vor mai verifica persoanele care se află în izolare sau carantină la domiciliu din cauza COVID-19, potrivit bugetul.ro.

"Întrucât ședințele de dialog social purtate cu ministrul Bode și conducerea M.A.I. s-au dovedit a fi sterile, fără o finalitate care să se reflecte în eliminarea inechităților și a discriminării la care sunt supuși polițiștii, începând de ieri am intrat în a doua etapă din calendarul de proteste stabilit de comun acord cu celelalte sindicate”.

”Verificarea persoanele izolate/carantinate era pro bono
Astfel, membrii noștri de sindicat au refuzat și vor refuza în continuare să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu, această atribuție neregăsindu-se în fișele posturilor, ea fiind efectuată pro bono până în prezent. Totodată, pentru ca semnalele de protest să fie cât mai vizibile, aceștia poartă în continuare banderole albe pe mâneca uniformei de serviciu", susține sindicatul SNPR Decus.

Este vorba despre polițiștii care sunt membri ai sindicatelor SNPR Decus, Europol, Diamantul, Sed Lex, Sidepol, Ropol, Meridian și Unipol.

Măsurile anunțate de sindicaliști vin după ce negocierile cu ministrul Lucian Bode și conducerea Ministerului de Interne nu au avut rezultatul scontat, polițiștii fiind nemulțumiți de înghețarea salariilor.

În consecință, președintele executiv al SNPR Decus, Bogdan Bănică, a precizat că după data de 25 ianuarie, polițiștii vor asigura doar urgențele, după modelul protestelor magistraților din anul 2020.

Avertismentele nu se referă doar la situația pandemică, ci și la Ordine Publică și la regimul rutier.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews