ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul Polițiștilor Rutieri din România a anunțat că intenționează să depună plângere penală pe numele deputatului PNL Florin Roman după ce parlamentarul a spus că nu poate înțelege de ce se opun polițiștii modificărilor la Codul Rutier care vizează presemnalizarea radarelor, întrebându-se dacă motivul nu este că „dispare șpaga” și că „nu mai pot sta la pândă”.

Deputatul PNL Florin Roman, care este inițiator al proiectului privind modificarea art.109 din Codul Rutier, ce prevede, printre altele, că prezența mașinilor de poliție cu radar trebuie presemnalizată prin panouri, a acuzat pe Facebook:  „Aș vrea să înțeleg, dar nu pot. De ce se opun polițiștii de la rutieră la presemnalizarea radarelor, ca mijloc de prevenție? Doar pentru că dispare șpaga? Doar pentru că nu mai pot sta la pândă? Doar pentru că nu mai pot fi aroganți? Ieri am circulat prin Italia circa 500 de km. Peste tot radare presemnalizate, șoferii încetinesc și se feresc de accidente și amenzi. De ce mor în prezent pe șosele domnilor de la rutieră 2000 de oameni? E bine așa? Vânați și morți? Nu va apasă niciodată numărul mare de morți pe șosele, faptul că în loc sa preveniți, voi pândiți și oamenii mor in accidente? Nu vă mai satură nimeni de ciubuc?”.

În replică, Grupul Polițiștilor Rutieri din România a transmis, printr-un comunicat de presă, că analizează oportunitatea depunerii unei plângeri penale împotriva deputatului PNL, pe care îl acuză că „aduce atingere onoarei și prestigiului Poliției Române”.

„Urmare apariției în spațiul public a unei postări de pe rețeaua de socializare a domnului deputat Florin Roman, prin care acesta aduce atingere onoarei și prestigiului Poliției Române prin folosirea unor cuvinte și expresii jignitoare la adresa tuturor polițiștilor, catalogându-i drept " șpăgari” și "ciubucari”, Grupul Polițiștilor Rutieri din România, prin Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, analizează oportunitatea înaintării către unitatea de parchet competență a unei plângeri penale împotriva domnului deputat Florin Român, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 296 din Codul Penal. Totodată, se analizează și posibilitatea înaintării către instanța competentă a unei acțiuni privind denigrarea personalului Poliției Române, prin folosirea în spațiul public a unor expresii sau cuvinte menite să aducă atingere onoarei și demnității polițiștilor”, se arată în comunicat.

De asemenea, polițiștii au cerut conducerii Poliției Române o poziție publică față de declarațiile deputatului.

Liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România, Dumitru Coarnă, a declarat duminică că luni va depune plângerea personal la Parchet.