ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bugetul.ro a luat legătura cu președintele executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, în contextul în care autoritățile au anunțat reintroducerea obligativității purtării măștii de protecție pe stradă.

Iată ce a declarat Bogdan Bănică, președintele DECUS:

„Refuz să cred că vânarea "nemascaților” pe aleile dintre blocuri va redeveni, ca fiind impusă, principala activitate a polițiștilor.

Iar, daca există situații în care unii șefi uită și neglijează adevăratele atribuții ale Poliției Române, impunându-le subalternilor norme de amenzi la Legea 55/2020, aș ruga să-mi fie aduse la cunoștință”.

Ordinul prin care purtarea măștii de protecție pe stradă a redevenit obligatoriu a fost publicat, miercuri seara, în Monitorul Oficial, și se aplică în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6 la mia de locuitori.