ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Poliţiştii şi jandarmii români aflaţi de la începutul anului în Afganistan ameninţă că se întorc în ţară, cu orice riscuri. Ei acuză faptul că Departamentul de Stat al SUA nu i-a plătit de aproape un an.

Conform înţelegerii cu statul român, banii trebuie plătiţi de Departamentul de Stat al SUA, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Poliţiştii şi jandarmii români aflaţi de la începutul anului în Afganistan ameninţă că se întorc în ţară, cu orice riscuri. Ei susţin că nu au primit niciun ban de la începutul misiunii, adică de mai bine de nouă luni. Sunt 30 de angajaţi ai Ministerului de Interne care au dreptul la o diurnă de 100 de dolari. Conform înţelegerii cu statul român, banii trebuie plătiţi de Departamentul de Stat al SUA, dar acest lucru nu s-a întâmplat, relateaza Digi24.ro

Cei 25 de jandarmi şi cinci poliţişti au plecat în Afganistan pe 21 ianuarie 2015 în misiuni de securitate şi menţinere a păcii.

Acum se gândesc serios să revină în ţară înainte de termen. Misiunile sunt foarte periculoase, ţinând cont că în fiecare lună un militar este grav rănit în urma atacurilor insurgente. Cei mai mulţi militari ignoră riscurile, pentru o viaţă mai bună. În ţară, încasează salariul, iar diurna este pusă de-o parte. Conform înţelegerii cu americanii, jandarmii şi poliţiştii români ar fi trebuit să încaseze o sută de euro diurnă în fiecare zi.

„Au trecut lunile, nu au primit nicio sumă, doar promisiuni că este o chestiune de birocraţie”, spune Vasile Lincu.
Oamenii spun ca dacă ar fi rămas în ţară ar fi încasat pe lângă salariu solda de hrană şi banii de uniformă.

Într-un răspuns pentru Digi24 Ambasada SUA promite că problema poliţiștilor români se va rezolva curând.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews