ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajații din poliție, penitenciare, dar și rezerviștii militari, au ieșit în stradă, începând cu ora 10:00 în fața Guvernului, informează Știripesurse. Acțiunea are loc după ce solicitările adresate de FSNPPC și de alte 14 organizații ale angajaților din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională nu au fost îndeplinite de Guvern, relatează Agerpres.

Protestul organizat de Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual (FSNPPC) VIDEO:

 
„Angajații din poliție, penitenciare și armată nu solicită majorări de salarii sau pensii, ci solicită respectarea legilor, așa cum au fost adoptate în Parlament, de către aceleași partide politice care formează actuala coaliție de guvernare (PSD-PNL-UDMR). Practic, politicienii trebuie să-și respecte deciziile și să elimine arbitrariul și discriminarea în ceea ce privește aplicarea legii salarizării și pe cea a pensiilor militare. Organizațiile sindicale au transmis amendamente la legea bugetului de stat pentru anul 2022, care să facă posibilă respectarea legii și eliminarea discriminărilor pentru personalul și pensionarii din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională”, au transmis protestatarii, conform Știripesurse.
 
Polițiștii și ceilalți angajați din structurile de ordine publică solicită aplicarea integrală a Legii-cadru a salarizării nr. 153/2017, în ceea ce privește Anexele VI și VIII, care fac referire la polițiștii, militarii și personalul contractual din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională; indexarea pensiilor militare de stat cu rata inflației, conform legii, pentru anul 2019 (nu doar pentru anul 2020) și asigurarea asistenței medicale de calitate în condițiile în care beneficiarii sunt plătitori de CASS; majorarea sporului de suprasolicitare neuropsihică, în cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru a eficientiza activitatea Poliției judiciare și a celorlalți polițiști care desfășoară activități în dosarele de urmărire penală sau în alte domenii complexe ale muncii operative, mai transmite Agerpres.
 
Solicitările rezerviștilor militari le puteți vedea aici.