Informația apărută recent, conform căreia românii din regiunea Cernăuți ar fi decis înfiinţarea aşa-numitei "Adunări a Românilor din Bucovina" este dezmințită de un reprezentant al Centrului Bucovinean de Politologie din Cernăuți.

Desfășurarea unei reuniuni a românilor din regiunea Cernăuți, în cadrul căreia s-ar fi decis înfiinţarea aşa-numitei "Adunări a Românilor din Bucovina", nu a putut fi confirmată nici de reprezentanții comunităţii româneşti, nici de mass-media locale, informează etransmedia.ro.

Secretarul științific al Centrul Bucovinean de Politologie din Cernăuți, Serhi Hakman, a comentat pentru televiziunea locală ATV informațiile privind înființarea așa-numitei "Adunări a Românilor din Bucovina” și pretenţiile acesteia de a obținere o autonomie românească în regiune, apărute în presă în ultimele zile, însă infirmate de reprezentanți ai românilor din nordul Bucovinei.
 
Potrivit lui Serhi Hakman, informația difuzată de nr24.org nu este altceva decât un fals.
 
"De ce cred asta? În primul rând, românii nu spun niciodată Bucovina de Nord. În al doilea rând, persoana care a vorbit în numele acestei adunări se numeşte Dorina Chirtoacă. Adică varianta feminină a numelui primarului de Chișinău” - a explicat Hakman.
 
Politologul susține că îi cunoaște pe toți românii activi din Bucovina. Cu toate acestea, în fotografiile prezentate în știrea difuzată pe nr24.org, nu a văzut nicio persoană cunoscută. În plus, desfășurarea unei astfel de reuniuni a românilor din regiunea Cernăuți nu a putut fi confirmată nici de reprezentanții românilor, nici de mass-media locale.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews