ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Informația apărută recent, conform căreia românii din regiunea Cernăuți ar fi decis înfiinţarea aşa-numitei "Adunări a Românilor din Bucovina" este dezmințită de un reprezentant al Centrului Bucovinean de Politologie din Cernăuți.

Desfășurarea unei reuniuni a românilor din regiunea Cernăuți, în cadrul căreia s-ar fi decis înfiinţarea aşa-numitei "Adunări a Românilor din Bucovina", nu a putut fi confirmată nici de reprezentanții comunităţii româneşti, nici de mass-media locale, informează etransmedia.ro.

Secretarul științific al Centrul Bucovinean de Politologie din Cernăuți, Serhi Hakman, a comentat pentru televiziunea locală ATV informațiile privind înființarea așa-numitei "Adunări a Românilor din Bucovina” și pretenţiile acesteia de a obținere o autonomie românească în regiune, apărute în presă în ultimele zile, însă infirmate de reprezentanți ai românilor din nordul Bucovinei.
 
Potrivit lui Serhi Hakman, informația difuzată de nr24.org nu este altceva decât un fals.
 
"De ce cred asta? În primul rând, românii nu spun niciodată Bucovina de Nord. În al doilea rând, persoana care a vorbit în numele acestei adunări se numeşte Dorina Chirtoacă. Adică varianta feminină a numelui primarului de Chișinău” - a explicat Hakman.
 
Politologul susține că îi cunoaște pe toți românii activi din Bucovina. Cu toate acestea, în fotografiile prezentate în știrea difuzată pe nr24.org, nu a văzut nicio persoană cunoscută. În plus, desfășurarea unei astfel de reuniuni a românilor din regiunea Cernăuți nu a putut fi confirmată nici de reprezentanții românilor, nici de mass-media locale.