ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania a pus sub acuzare, la începutul lunii trecute, un politolog pensionat din fruntea fundației germane Hanns Seidel, prezente activ și în România, pe motiv că ar fi spionat pentru China, informează publicația WION News.

Bărbatul și soția sa ar fi transmis informații serviciilor secrete chineze între 2010 și 2019.

Identificat sub numele de Klaus L., bărbatul, acum în vârstă de 75 de ani, ar fi fost recrutat de oficialii chinezi în timpul unei călătorii la Shanghai, în 2010, unde se deplasase pentru o conferință. Potrivit surselor, înainte de a se pensiona, Klaus L. a fost spion pentru agenția de informații externe a Germaniei BND timp de 40 de ani.

Procurorii germani au declarat că Klaus L. a adunat informații de la nume mari din politică, având în vedere că și-a construit o rețea de contacte de-a lungul anilor. Klaus L. ar fi fost plătit de oficiali chinezi pentru ponturi și s-ar fi întâlnit cu ofițeri chinezi în timpul călătoriei sale în republica populară, efectuate pe banii chinezilor.

El a fost arestat în 2019, în timp ce se îndrepta spre aeroportul din München împreună cu soția sa. Se pare că politologul german urma să călătorească în Macao pentru a se întâlni cu ofițeri de informații chinezi.

Potrivit radiodifuzorului public german ARD, Klaus a lucrat încă din anii 1980 pentru Fundația Hanns Seidel, care este asociată Uniunii Creștin-Sociale (CSU), legată de CDU a cancelarului Angela Merkel.