ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele polonez, Andrzej Duda, care candidează pentru un nou mandat, a afirmat sâmbătă că vrea să interzică prin Constituție adopțiile de către cuplurile homosexuale, relatează AFP, scrie Hotnews.

Potrivit sursei citate, Andrzej Duda a anunțat că va semna luni un proiect prezidențial de modificare a Constituției și pe care îl va prezenta Parlamentului.

”În Constituția poloneză, ar trebui să scrie explicit că interzice tuturor persoanelor care sunt într-o relație homosexuală să adopte”, a spus el într-un miting electoral din orașul Szczawno-Zdrój.

Președintele în exercițiu al Poloniei, Andrzej Duda, a câștigat cu 43,5% primul tur al alegerilor prezidențiale, conform rezultatelor oficiale finale făcute publice marți de Comisia Electorală. În turul al doilea, care va avea loc la 12 iulie, Duda se va confrunta cu primarul liberal al Varșoviei, Rafal Trzaskowski.