ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polonia ridică, începând de duminică, 31 mai, restricția privind numărul de participanți la slujbele religioase, introdusă anterior ca parte a măsurilor de carantină luate în timpul epidemiei de coronavirus, informează portalul Orthodox Christian

Potrivit președintelui Consiliului de Miniștri al Poloniei, Mateusz Morawiecki, începând de sâmbătă, 30 mai, se anulează și măsura privind purtarea măștilor de protecție pe stradă. Din 6 iunie vor fi redeschise instituțiile culturale și complexele sportive, cu permiterea participării a maximum 150 de persoane la adunările publice, relatează Agenția UKRINFORM.

„Va exista un principiu de bază: într-un spațiu public unde este posibilă respectarea distanței de 2 metri, purtarea măștii nu va mai fi obligatorie”, a explicat Morawiecki.

Acesta a subliniat, totodată, că limitarea numărului de credincioși admiși la slujbele religioase va fi complet eliminată începând de duminică, 31 mai.