ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polonia va bloca propunerile Uniunii Europene prin care se urmărea ca drepturile părinților de același sex și ale copiilor acestora să fie declarate legale în toate statele membre UE, afirmă un ministru adjunct al justiției, informează Evenimentul Zilei.

Unul dintre adjuncții Ministrului Justiției, Sebastian Kaleta, a declarat pentru televiziunea de stat TVP că, „atâta timp cât [acest] guvern se află la conducerea Poloniei, acest document nu va intra niciodată în vigoare”.
 
Planurile ar face ca „drepturile din Europa de Vest… să fie obligatorii în Polonia”, a avertizat el, și ar „deschide calea către alte reglementări ale dreptului familiei”, cum ar fi recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex sau ideea că există „zeci de „genuri”.
 
Comisia Europeană a adoptat o propunere de armonizare a normelor privind recunoașterea parentalității în întreaga UE, însă Polonia s-a opus acestui lucru.