ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciul de Pompieri și Salvare Humberside din nord estul Marii Britanii a afirmat ieri că incendiul uriaș izbucnit marți dimineață în localitatea Scunthorpe a fost provocat intenționat, informează presa locală.

Marți, 19 iulie 2022, în jurul orei 8:35, o suprafață mare a unui lan de grâu a fost incendiată pe Scotter Road. Focul s-a extins pe câmp și chiar în pădurea din apropiere, în timp ce echipele de pompieri luptau cu focul.

Pompierii din nordul Lincolnshire s-au confruntat cu un număr mare de incendii în ultimele două zile atribuite căldurii toride din această săptămână.

Dar cu toate acestea pompierii sunt siguri că în acest caz ar fi fost nevoie de mai mult decât de creșterea temperaturilor pentru a se provoca incendiul masiv.

În jurnalul Serviciului de Pompieri s-a consemnat: „A luat foc o suprafață mare de vegetație. Aprindere deliberată.”

Vezi aici Galeria de imagini de după incendierea intenționată.

Cu o zi în urmă brigăzile de pompieri au avut de luptat cu un alt incendiu devastator de lan de grâu provocat în apropiere de orășelul Brigg, ceea ce a condus ca mai multe proprietăți să fie cuprinse de foc.

Serviciul a fost inundat de apeluri și au fost închise mai multe drumuri, deoarece au izbucnit incendii în Scunthorpe, Brigg, Kirton in Lindsey și Scotter.

Unul dintre incendiile din Brigg a fost surprins în imagini aeriene și a ocolit extrem de aproape cartierul de locuințe din apropierea clubului de fotbal din Brigg.

Imaginile foto și video de la fața locului au arătat că cel puțin o proprietate a fost, din nefericire, prinsă în focul violent care s-a răspândit rapid pe câmpurile agricole. FOTO:

Vedeți și O CRUCE memorială a oprit un incendiu de câmpie în Marea Britanie. FOTOGRAFIA ZILEI