ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pompiliu Diplan, organizatorul protestelor marca Starea de Libertate, a stat de vorbă luni cu Mihai Tîrnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului, una dintre ONG-urile semnatare ale Declarației de la București, în cadrul emisiunii „Să vorbim despre tine!” de la Nașul TV. Cei doi au dezbătut pe marginea modului în care s-a cristalizat acest „pronunciament” al românilor liberi, precum și despre cel mai recent protest anti-restricții de la București, care a avut loc sâmbătă, 3 aprilie 2021.

 

„A fost un protest extraordinar, a fost o reacție extraordinar de vie a poporului român, care nu se lasă îngenunchiat și care continuă lupta pentru libertate și pentru drepturile lui firești. Ne-am adunat la Piața Universității, am stat acolo câteva ore, iar apoi am pornit în marș spre Piața Victoriei, unde am ajuns în total vreo 5.000 de oameni pentru a protesta și în fața Guvernului, ajungând apoi la Parlament. Deci noi am atins punctele simbolice ale capitalei: am pornit din Piața Universității pentru că Piața Universității este simbolul luptei anticomuniste, simbolul luptei pentru Libertate, și am adus acest mesaj al dorinței noastre de Libertate în fața Guvernului și în fața Parlamentului. Am auzit, într-adevăr, că unii au spus că de ce nu ne-am dus la Cotroceni. La Cotroceni s-a mers data trecută. Deci iată că manifestările organizate de Starea de Libertate au atins toate punctele simbolice ale Bucureștiului”, a spus Mihai Târnoveanu, „una dintre primele viori din Piața Universității”, după cum îl flatează organizatorul Stării de Libertate, Pompiliu Diplan.