ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pompiliu Diplan și prietenii continuă să protesteze și în această sâmbătă în Piața Universității împotriva restricțiilor pandemice excesive. Ei anunță că războiul nu s-a terminat, dar vor exista momente de pace înainte și după Sărbătorile de Paști, urmând ca, pe 15 mai, să fie organizată o mare manifestație națională sub sloganul AJUNGE!

„Normal era să chemăm oamenii la un protest, dar n-am făcut-o, n-am pus nici o postare pe Facebook, ba chiar i-am descurajat pe oameni și le-am spus că luăm o pauză, pentru că trebuie să avem un răgaz de pace în preajma sărbătorilor pascale. (...) E o perioadă în care trebuie să își regăsească pacea și să își adune energiile, pentru că urmează zile grele. Pe 15 mai avem un mare protest pe care o să-l anunț chiar astăzi, 3 organizații o să-l înfăptuiască și multe organizații sunt invitate - apropo de unitatea de care vorbim, de care vorbește mai ales Radu Moraru - și această pace pe care vrem să o respectăm și să o sărbătorim în inimile noastre de Florii - de Săptămâna Mare, Vinerea Mare, Sâmbăta Mare, Paștile - e o pace oarecum cu tensiune. Războiul știm că nu s-a terminat. Opoziția noastră din stradă e singura opoziție reală din România. Mizeriile astea de declarații cu pregătirea pentru pașaportul de vaccinare, apoi cu (ne)ridicarea restricțiilor la întâi, așa cum ne-au anunțat „autoritățile” - știam dinainte că va fi o promisiune vană și politicianistă, știam dinainte că or să înceapă cu vaccinarea, că până nu se creează imunitate de turmă nu se ridică restricțiile. Mascarada trebuie să înceteze!

Evenimentul pe care o să-l anunțăm se cheamă AJUNGE! #ENOUGH (destul, n.r.) în engleză, #AJUNGE în românește. Vom fi aici și se conectează și cu o temă dragă nouă, patrioților români. 

Așa cum am zis, războiul nu s-a încheiat, dar pacea trebuie să existe de Sărbătorile pascale. Din cauza asta ne-am deplasat până la locul consacrat al Libertății românești. Scrie acolo: Aici s-a murit pentru Libertate! Cam asta am vrea să facem și noi, să murim pentru libertate până ne-o găsim, dacă dă Dumnezeu și reușim”, a transmis Pompiliu Diplan sâmbătă, 24 aprilie, la protestul spontan desfășurat la fântâna de la Universitate.
 
Declarația lui a fost transmisă în direct pe Facebook de Nașul TV, unde liderul protestelor prezintă de luni până joi emisiunea „Stare de Libertate”. El a dezvăluit că o va avea invitată săptămâna viitoare pe dr. Adina Alberts.