ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pompiliu Diplan, de la mișcarea civică Starea de Libertate, a anunțat joi pe faleza din Constanța că va participa luni la pelerinajul de la Mănăstirea „Peștera Sfântului Andrei” din județ. „Ziua Națională a Românilor începe pe 30 Noiembrie, de Sfântul Apostol Andrei, sfântul nostru”, este mesajul transmis de Pompiliu Diplan, care îi invită pe toți românii la pelerinajul din Arhiepiscopia Tomisului, mai puțin pe membrii de partide sau pe infiltrații cu comportamente rezistoide.

„Starea de Libertate astăzi am fost la ÎPS Teodosie, aici la Constanța, la Arhiepiscopia Tomisului și am luat o binecuvântare pentru a participa și noi și voi, toți românii creștini la sărbătoarea Sfântului Andrei la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei din comuna Matei Corvin din județul Constanța. Vă așteptăm în număr cât mai mare, avem această binecuvântare și Patriarhia a dat un comunicat favorabil acestei poziții. Ăsta este, după părerea noastră, momentul în care românii ar trebui să se adune în jurul simbolurilor lor naționale! Și simbolul lor cel mai național este Sfântul Apostol Andrei, pentru că fără 30 Noiembrie n-ar fi existat 1 Decembrie. Dacă Sfântul Andrei n-ar fi creștinat toate aceste spații, de 1 Decembrie n-am fi avut ce să unificăm sub Crucea lui Hristos. 

Vă rugăm să veniți în număr cât mai mare, să veniți fără însemne politice, nu vrem să vedem partide politice, nu vrem să vedem infiltrați și pe nimeni suit în copac pentru cauze fals ortodoxe! Vrem să vedem doar oameni cu evlavie la Sfântul Andrei și nu oameni infiltrați în naționalismul românesc. Vrem să venim în număr cât mai mare, pentru că de 1 Decembrie nu putem să mergem să huiduim la Arcul de Triumf. Nimeni nu vrea să huiduie de ziua națională, pentru că nu vrem să huiduim nici Armata, nici instituțiile statului național român. Pe 6 decembrie, de ziua votului, n-o să putem să demonstrăm nici măcar cei care credem în boicot, pentru că sunt legi foarte strânse. 

Așa că singura noastră posibilitate este luni ca de dimineață să venim să ne închinăm și pentru frații noștri din alte județe, să venim și să închinăm la Sfântul Andrei, creștinătorul României. Ca niște pești buni să ne prindem în mreaja lui! Suntem lângă Marea Neagră, care e plină de delfini și nu are nici un rechin. Vă rugăm pe toți rechinii care aveți agendă politică să stați acasă - și rechinii politici, și rechinii imobiliari! Lăsați doar delfinii și peștii de apă dulce și de apă sărată să vină acolo! Doamne, ajută! Vă așteptăm”, a transmis Pompiliu Diplan, joi, pe Facebook.     
De asemenea, el a bifat pe Facebook că participă la evenimentul Toți Românii la Peștera Sf. Andrei, organizat de pagina Nepoții lui Ștefan cel Mare

„Răspundem "Prezent!" la chemarea singurului ierarh al Bisericii căruia nu i-a fost frică să țină slujbele din Martie încoace!

Textul chemării sale, aici:
 
"ÎPS Teodosie i-a transmis premierului Orban că ”nu va îngădui” ca instituțiile Statului să ”calce în picioare dreptul de a-l cinsti pe Sfântul Apostol Andrei”, sărbătorit de credincioșii ortodocși în 30 noiembrie. Teodosie a vorbit, în scrisoare, despre ”cei care nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde”:

”Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa pe toți cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, în ziua prăznuirii sale?!? Veți asmuți justiția și forțele de ordine împotriva propriilor frați și surori pentru a vă atinge scopurile fixate?”, a mai scris ÎPS Teodosie în scrisoare.
 
Arhiepiscopia Tomisului compară restricțiile impuse de carantina pentru limitarea răspândirii COVID-19 cu evenimentele din decembrie 1989 și spune că pastorului Laszlo Tokes i s-a făcut ”o nedreptate mult mai mică în raport cu dorința noastră legitimă de a ni se respecta credința și demnitatea”. Teodosie i-a transmis premierului Orban ”să nu subestimeze” dorința oamenilor ”de a striga din nou în stradă cu noi este Dumnezeu”.

”În luna decembrie a anului 1989, oamenii cu credință în Dumnezeu, profund nemulțumiți de abuzurile puterii, s-au adunat la Timișoara în jurul casei pastorului reformat Laszlo Tokes, căruia i se făcea atunci o nedreptate, mult mai mică în raport cu dorința noastră legitimă de ani se respecta credința și demnitatea. Nu subestimați dorința oamenilor de a striga din nou în stradă la Constanța și în alte părți ale țării „cu noi este Dumnezeu”, pentru a se putea ruga și trăi liber, fără o nouă dictatură. Un dram de înțelepciune în plus v-ar putea readuce în ultimul ceas, dumneavoastră și colaboratorilor în suflete omenia, credința și dreapta simțire pe care se pare că rațiunile pandemiei vi le-au întunecat”, a mai transmis ÎPS Teodosie în scrisoarea adresată premierului Orban”, este descrierea evenimentului facebook „Toți Românii la Peștera Sf. Andrei”.