ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


"În sfârşit, după 25 de ani se fac lucrurile concrete pentru infrastructura din România.  Dacă reuşim acest lucru, o să rămânem aşa cum trebuie în istoria guvernelor", a declarat premierul Victor Ponta, care a venit în cârje la inaugurarea autostrăzii care face legătura cu Ungaria. 

Sâmbătă la prânz a fost deschis circulaţiei lotul II al autostrăzii Nădlac-Arad, cuprins între Pecica şi Arad. Lotul II are o lungime de 16 kilometri. 6 kilometri au fost deschişi circulaţiei în decembrie 2014.
 
"Am o emoţie specială azi! Am aflat din familie faptul că înainte de anul 1900 unul din străstrăbunicii mei se chema Ponte, era de meserie pietruitor de drumuri şi locuia la Trieste (parte atunci a Imperiului Austro-Ungar ca şi zona Aradului nostru). A fost mutat cu toată familia la Pecica pentru a munci la pietruirea drumului Pecica-Nadlac.
A rămas să locuiască aici şi romanii i-au schimbat numele în Ponta! Acum, la un secol şi jumătate după, particip la inaugurarea autostrăzii Nădlac-Pecica-Arad (începută în 2013 şi finalizată acum)!", a scris premierul Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Autostrada are 20 de benzi de circulaţie, supravegere video cu recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare şi parcare pentru camioane.

Cu această ocazie a fost inaugurat şi primul punct de trecere a frontierei aflat pe o autostradă din România, informeaza TVR.

Noul punct de control de la graniţă, aflat la joncţiunea A1 (RO) şi M43 (H), se va numi Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (RO) - Csanadpalota (H).

Punctul de frontieră se află pe teritoriul României, la aproximativ zece kilometri de Vama Nădlac, situată pe DN 7, care în prezent este cea mai mare de la graniţa cu Ungaria.

Noul punct de control va avea 20 de benzi de circulaţie, respectiv câte zece pe fiecare sens, cu câte zece cabine duble, în care vor sta poliţişti de frontieră români şi ungari.

Dintre cele 10 benzi de pe fiecare sens, patru sunt pentru autoturisme, patru sunt pentru automarfare, iar două pentru autocare.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews