ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La o zi după ce a anunțat noul proiect politic, alături de Daniel Constantin, Victor Ponta a mai lansat un atac la adresa lui Liviu Dragnea. De această dată, Ponta a cășunat pe anunțul liderului PSD privind organizarea referendumului privind modificarea Constituției în sprijinul familiei tradiționale..
 
 Victor Ponta a afirmat luni că acest referendum nu aduce niciun beneficiu României pe termen lung și că este vorba de „o decizie populistă”.

”Problema asta cu referendumul, cu familia tradițională – nu cred că asta era problema României. Cred că, sigur, e o majoritate covârștioare care e pentru familie tradițională, dar nu mi s-a părut că din cauza asta nu se pot face autostrăzi sau nu se pot face școli sau nu avem noi bani la buget. Subiecte false, populiste, care merg mână în mână cu ideea unei prese care e destul de limitată la chestiunile astea populiste, dar care pe termen mediu și lung nu ne aduc niciun beneficiu, dimpotrivă ne aduc probleme pe care nu trebuia să le avem”, a afirmat fostul premier penru RFI.

Întrebat dacă acest referendum este o formă de a distrage atenția de la problemele economice și de la modificările legilor justiției, Ponta a spus că este o formă de un populism ieftin.

”Este doar o formă de populism ieftin. Vă întreb este în acest moment în România o problemă pe această temă. Se întâmplau zi de zi căsătorii între persoane de același sex și simte nevoia dl Dragnea să ia măsuri? Plus că acum vin din interiorul politicii, din păcate și al conducerii PSD. Nu cred, nici Liviu Dragnea, nici alții, nici eu nu suntem cei care să dăm lecții de moralitate poporului roman. Știți cum se spune: uită-te întâi în ochiul tău și după aceea în al altora. Dar e un subiect care, repet, nu ne rezolvă niciuna dintre probleme, ne creează așa o impresie falsă și de a doua zi, după referendum, o să fie mai mulți bani de salarii și pensii? Nu cred”, a conchis Victor Ponta.
 
Ironiile lui Ponta la adresa celor trei milioane de români care au semnat în favoarea modificării Constituției, nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Și asta pentru că, în vreme ce fostul premier și soția sa, Daciana Sârbu, fiică de fost preot ( Ilie Sârbu) băteau bisericile și mănăstirile din țară în lung și-n lat in timpul campaniei la prezidențialele din 2014, pozând în buni creștini, aceeași Daciana Sârbu, parlamentar european, vota cu elan, la începutul anului, o rezoluție pro avort a legislativului UE.

Reamintim că Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă seara, la Mamaia, că s-a decis organizarea referendumului pentru modificarea Constituției în această toamnă.