ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părinții interesați de un sistem de învățământ fundamentat pe valori creștine și temeinice pentru copiii lor sunt așteptați la Ziua Porților Deschise de la Școala Gimnazială ortodoxă „Sf. Antim Ivireanul” din Timișoara. Evenimentul are loc pe 18 februarie, între orele 14:00- 18:00, la sediul de pe Bd. Liviu Rebreanu nr. 35 și se adresează părinților cu copii de clasele primare și gimnaziale. Ei vor putea primi răspunsuri la toate întrebările și curiozitățile lor legate de Școala Ortodoxă „Sf. Antim Ivireanul” și să afle dacă aceasta este alegerea cea mai bună pentru copiii lor. Programul evenimentului poate fi consultat aici.

Școala Ortodoxă "Sf. Antim Ivireanul" este un proiect al Asociației Prologos, în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei și funcționează cu binecuvântarea ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului și a PS Paisie Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Programele de studiu sunt în conformitate cu programa oficială a Ministerului Educației Naționale. Misiunea școlii este creșterea unor generații de tineri cu o educație temeinică, fundamentată pe valori creștin ortodoxe, puternici și dornici să înfăptuiască binele în propria familie, la locul de muncă și în comunitate.

Școala "Sf. Antim Ivireanul", prima ortodoxă din județul Timiș, s-a înființat ca urmare a nevoii de continuitate a Proiectului Educațional "Grădinița cu Program Prelungit Troița". Aceasta a format copii harnici, activi, inovativi, cutezători, care vor să-și continue educația într-un mediu școlar care să îi pună în valoare. Elevii participă, în plus față cursurile Curriculumului Național și disciplinele specifice unei școli ortodoxe, la cursurile speciale care sunt asigurate după-amiaza, în care își pregătesc temele, învață să își dezvolte simțurile artistice, se joacă și exersează, relaționează și regăsesc farmecul simplu și curat al copilăriei adevărate. În timpul acestor cursuri se pune accent pe limbile străine (germană și engleză), se organizează activități practice în cadrul cărora cei mici învață să gătească diverse feluri de mâncare, cercuri de lucrul manual sau chiar grădinarit. Curtea școlii are o grădină în care se plantează semințe, pentru a le explica copiilor, pe înțelesul lor și într-un mediu organizat, despre plante, evoluție, dar și cum se îngrijesc ele pe parcursul dezvoltării lor.