ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Părintele profesor Vasile Mihoc de la Sibiu împlinește astăzi 76 de ani.

Este modelul viu pentru noi toți, pentru marea familie Ortodoxă fiind tată a 13 copii.

În acest moment aniversar, vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru noi, pentru familia Ortodoxă, pentru oastea Lui Hristos Domnul și ne rugăm Bunului Dumnezeu Cel în Treime inchinat să reverse asupra Sfinției Voastre belșug de har și binecuvântare, sănătate deplină și putere de muncă, pentru că având aceeași vigoare și tinerețe a sufletului, dogmatic vorbind, sufletul fiind nemuritor, nu îmbătrânește niciodată.

Să slujiți cu vrednicie pe Dumnezeu, Biserica Sa cea Sfântă, neamul nostru românesc, valorile moralei și demnității creștine precum și învățământul teologic.

La mulți, fericiți și binecuvântați ani Părinte!”, a scris Preotul Teodor Ciurariu.

Ne alăturăm urării, din toată inima: Întru Mulți Ani, Părinte Vasile!

Pr. prof. univ. dr. Vasile Mihoc s-a născut în data de 13 martie 1948, în localitatea Sfântul Ilie, județul Suceava. A urmat cursurile Institutului Teologic Universitar din Sibiu, obținând licența în anul 1970. În anul 1969 a fost hirotonit preot.

S-a înscris apoi la cursurile de doctorat ale Institutului Teologic din București (1970 – 1973), unde a obținut titlul de doctor în teologie, în anul 1973. Între anii 1977-1979 a studiat la „École Biblique et Arhéologique Française” din Ierusalim.

În anul 1974 își începe activitatea la Institutul Teologic Universitar (azi Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna”) din Sibiu, unde din 1983 este profesor titular de studiul Noului Testament și conducător de doctorat.

În paralel, după 1990, a predat temporar, ca profesor asociat, la facultățile de teologie ale universităților „Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca (1990-1992) și „Aurel Vlaicu” din Arad (1997-1999). În anul 2002, pe perioada semestrului de vară, a fost profesor asociat la Crowter Hall College-University of Birmingham, Marea Britanie.

Pentru meritele sale, Părintele Mihoc a devenit membru al The Orthodox Society of Biblical Scholars, al Studiorum Novi Testamenti Societas (SNTS), Colloquim Oecumenicum Paulinum (Roma), membru fondator al Societății Biblice Interconfesionale din România și al Uniunii Interconfesionale a Bibliștilor din România, precum și membru în comitetul executiv al Toward Jerusalem Council II.

Din 2018, este colaborator al Radio Trinitas Sibiu, pentru emisiunea Atlas Biblic. Totodată, este președinte al asociațiilor „Oastea Domnului” și Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita, aflată mereu în prima linie a apărării copiilor României.

Încă o dată, LA MULȚI ANI fericiți împreună cu întreaga familie!