ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poșta Republicii Moldova, la inițiativa Episcopului Basarabiei de Sud, a emis joi o raritate filatelică:  trei timbre poștale în tiraj limitat pe care apar două portrete ale Părintelui Patriarh Daniel, respectiv stema Patriarhiei Române. Emisiunea filatelică marchează aniversarea a 70 de ani de viață a Patriarhului României, scrie Basilica.ro.

„În calitate de Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a manifestat permanent iubire și grijă părintească pentru toți credincioșii ortodocși români, din țară și din afara granițelor României, în special în acest an 2021, proclamat de Patriarhia Română drept Anul omagial al pastorației românilor din afara României”, a transmis Episcopia Basarabiei de Sud, într-un comunicat.

„În ceea ce îi privește pe credincioșii români din Republica Moldova, Patriarhul României contribuie la consolidarea unității de credință, de neam și de limbă a acestora cu frații de peste Prut, sprijinind constant proiectele edilitare, culturale și social-filantropice ale eparhiilor românești din Mitropolia Basarabiei”, a mai transmis Episcopia.

Detalii despre caracteristicile timbrelor pot fi citite AICI