Portretul generalului britanic care și-a dat viața la Waterloo, învingându-l pe Napoleon, este scos din Muzeul Național al Țării Galilor pentru că a deținut sclavi

Portretul eroic al generalului-locotenent Sir Thomas Picton, al cărui ultim cuvânt a fost "La atac!" la Waterloo - este scos din muzeul național din Țara Galilor pentru că a deținut și executat sclavi, potrivit Daily Mail.
Prezentatorul BBC, Huw Edwards, a criticat astăzi "cenzurarea" istoriei, după ce poza lui Thomas Picton, care a murit în bătălia de la Waterloo, a fost retrasă din muzeul național din Țara Galilor.
Portretul "eroic" al generalului-locotenent Sir Thomas Picton a fost expus la muzeul din Cardiff timp de 100 de ani, dar acum va fi trimis la depozitele sale după ce a fost reevaluat în lumina mișcării Black Lives Matter.
Reacționând la această veste, prezentatorul News At Ten a scris pe Twitter: 'În calitate de jurnalist, mă simt neliniștit de acest element de ''cenzură'' a istoriei. Nu ar trebui ca Picton să rămână expus pentru a reaminti Țării Galilor de un aspect al trecutului său - indiferent cât de rușinos ar fi?''.

Picton este cunoscut pentru tratamentul crud aplicat sclavilor săi, inclusiv pentru că a executat o duzină de sclavi și i-a torturat și mutilat pe alții.
Se știe că s-a folosit de comerțul cu sclavi pentru a-și construi o avere considerabilă și, în 1806, a fost găsit vinovat și de torturarea Luisei Calderon, o fată de 14 ani de rasă mixtă, în timpul guvernării sale în Trinidad.
Portretul va fi înlocuit de Hedger și Ditcher: Portretul lui William Lloyd, care a fost pictat de Albert Houthuesen.
Curatorii au dat artiștilor o comandă de 12.000 de lire sterline pentru a produce noi lucrări de artă care să "reinterpreteze" viața lui Picton, povestind-o din perspectiva victimelor sale.
Când aceste noi lucrări vor fi finalizate, un comitet va decide dacă Picton poate fi repus în scenă ca parte a unei noi expoziții.
În ciuda faptului că a fost un erou de război, Picton a fost cunoscut și sub numele de "Tiranul din Trinidad" și a executat zeci de sclavi în timp ce era guvernator al insulei.
Muzeul Național din Țara Galilor spune că noile comisii vor reda povestea lui Picton din perspectiva vieților pe care le-a afectat.
Directorul colecțiilor muzeului, Kath Davies, a declarat:
"Întotdeauna am recunoscut că istoria lui Picton este dificilă, complexă și controversată și am vrut să lucrăm cu tinerii pentru ca ei să decidă cum vor să reflecteze asupra acestei istorii și cum vor să interpreteze acest portret”.

Pe același subiect

Ieri noapte, Biden-KGB și-a dat foc la valiză

TERIBIL! O româncă medic din America avertizează cu privire la posibila transmitere a proteinei Spike de la vaccinați la nevaccinați: FENOMENUL „SHEDDING”. Dr. Ana Maria Mihalcea prezintă trimiteri către studii și documentele Pfizer (I). VIDEO

Marius Mioc: Sucharit Bhakdi - „Mă tem că acum vine marea înșelătorie”. VIDEO

Alianța Părinților: OPRIȚI-L PE GROPAR! Toată activitatea domnului Cîmpeanu reprezintă punerea în operă a unei agende care are drept obiectiv distrugerea a ceea ce a mai rămas din învățământul românesc

IMRE, COSTAȘ, ANDRIEȘ. Activista #rezist Irina Andrieș, triplu vaccinată, a murit subit de cancer chiar la aniversarea manifestației de pe 10 august din Piața Victoriei. Ea considera că nătângii nevaccinați ar trebui să-și plătească spitalul

Dr. Joseph Mercola: Ce trebuie să facem pentru a supraviețui Marii Resetări (II) - Planul este la vedere
Recomandările noastre
Secțiuni: Cultură Externe Prima pagină Știri
Persoane: Napoleon I
Subiecte: cultura anulării - cancel culture
Organizații: Black Lives Matter
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (1)