ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Apărării din Apărării din Portugalia a confirmat oficial că va vinde alte cinci avioane de vânătoare F-16 către România, iar Guvernul de la Lisabona va achiziționa alte aparate din Statele Unite pentru a le înlocui pe acestea, anunță news.ro.
 
„Ministerul Apărării a confirmat astăzi că va vinde încă cinci F-16 către România și a spus că avioanele vor fi scoase din "inventarul național" și vor fi înlocuite cu altele, ce vor fi cumpărate din Statele Unite și vor fi modernizate în Portugalia", a anunțat joi agenția portugheză de presă Lusa.

Confirmarea a venit la câteva zile după ce ministrul Apărării din România, Mihai Fifor, a afirmat că încă cinci avioane F-16 vor fi cumpărate de la Portugalia până la finalul anului

România a încheiat, în 2013, un contract cu Portugalia, de 628 milioane euro cu TVA, care viza achiziția a 12 avioane F-16. Primele șase aeronave din escadrila de 12 avioane multirol incluse în acordul româno-portughez au intrat în dotarea Forțelor Aeriene Române în septembrie 2016, următoarele trei în decembrie 2016, iar ultimele trei în octombrie 2017.