ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Portugalia anunță închiderea Lisabonei. Astfel, intrările și ieșirile din capitală vor fi interzise începând cu acest weekend. Autoritățile au luat această decizie după ce, Portugalia, țară cu circa 10 milioane de locuitori, a înregistrat săptămâna aceasta 1.350 de noi cazuri de COVID-19, cel mai ridicat bilanț după cel din luna februarie, în care au fost înregistrate 1.233, conform Știri pe surse.

''Sunt măsuri care afectează viața tuturor, dar ele sunt necesare'', a declarat Mariana Viera Siulva, șefa cancelariei prezidențiale. Pe lângă închiderea propriu zisă a capitalei, Guvernul portughez a luat în calcul și interzicerea deplasărilor în fiecare weekend începând de la ora 15.00, vineri, până luni la ora 6.00. Vor fi adăugate, de asemenea, restricții precum diminiuarea programului centrelor comerciale, dar și revenirea la telemuncă.

Prin aceste măsuri, Guvernul anunță, neoficial, apariția variantei Delta și implicit, a unui nou val al pandemiei.