România este ca un cuptor încins - 47 de grade Celsius s-au resimțit, vineri, în București, deși Capitala nu a fost sub cod roșu. În vestul țării a fost mai rău decât în Sahara. Iar în această dimineață, la ora 8:00, erau deja aproape 30 de grade Celsius.

Pentru această zi este posibil să se ajungă la 42 de grade.

Azi, meteorologii vor decide dacă se impune o nouă avertizare a populației.

Oana Catrina, meteorolog ANM, a declarat că azi își menține valabilitatea avertizarea cod roșu ce vizează județele din partea de vest, nord-vest și sud-vest a țării, unde sunt așteptate valori termice între 39 de grade și 42 de grade.

„Valul de căldură a afectat partea de sud, de centru și de sud-est a Europei, unde frecvent valorile de temperatură au urcat până la 37 de grade și, pe arii restrânse, chiar au depășit 40 de grade Celsius. În România s-au depășit recorduri lunare de temperatură. Canicula se va menține în partea de sud până spre mijlocul săptămânii ce urmează. 

Analizăm materialele și luăm în calcul posibilitatea emiterii unei noi avertizări pentru săptămâna viitoare și pentru ziua de mâine, unde, în partea de sud valorile se mențin ridicate. VOm vedea dacă va fi cazul de un cod rușu. Dacă va fi emis, acesta va fi dat pentru arii restrânse. Începând de mâine, instabilitatea atmosferică se va accentua, începând cu partea de nord”, a spus meteorologul Administrației Naționale de Meteorologie.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews