ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc propune să se întâlnească cu Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusiei într-unul din aeroporturile din Moscova, când avionul pontifului se va opri pentru realimentare în drumul spre Mongolia sau înapoi, scrie TASS, citat de Știripesurse.

”Papa propune să nu se mai amâne, să se întâlnească cu Patriarhul Kirill pe unul dintre aeroporturile din Moscova, în Domodedovo sau Vnukovo, când va zbura spre Mongolia. Atunci el se va afla la Moscova pe unul dintre aeroporturile pentru realimentare", a spus duminică Leonid Sevastianov, președintele Uniunii Mondiale a credincioșilor de rit vechi, care a făcut referire la o conversație personală avută cu Papa.

"Aeroportul este considerat o zonă de tranzit, neutră, nu ar provoca opoziție din partea celor care se opun vizitei pontifului în Rusia. Dacă din partea Patriarhului va exista un răspuns, o astfel de întâlnire ar putea avea loc pe 31 august, în drumul Papei spre Mongolia, sau la întoarcere, pe 4 septembrie", a adăugat Sevastianov.
 
Papa Francisc va efectua o vizită apostolică în Mongolia în perioada 31 august - 4 septembrie.

Citiți și: Cadoul oferit de Zelenski Papei Francisc, o insultă la adresa Bisericii: Trebuia să simbolizeze pierderea copiilor ucraineni, dar pentru șeful Bisericii Romano-Catolice înseamnă pierderea lui Mesia