ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciul Poștal al Statelor Unite nu se numără printre agențiile obligate să solicite vaccinarea împotriva COVID-19 în conformitate cu noul ordin executiv al președintelui Joe Biden, a declarat vineri un purtător de cuvânt, informează Epoch Times.

"Cerințele de vaccinare COVID-19 incluse în ordinul executiv al Casei Albe emis la 9 septembrie 2021 pentru angajații federali nu se aplică Serviciului Poștal", a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului Poștal al SUA, sau USPS, pentru The Epoch Times într-un e-mail.

"În ceea ce privește alte reguli de vaccinare care se așteaptă să fie emise de guvernul federal, Serviciul Poștal nu are niciun comentariu până când aceste reguli nu vor fi emise și nu vom avea ocazia să le analizăm", a adăugat el.

Biden a ordonat joi ca toți angajații federali să se vaccineze cu COVID-19, cu excepții limitate pentru motive medicale sau religioase aprobate.

"Este esențial ca angajații federali să ia toate măsurile disponibile pentru a se proteja și a evita răspândirea COVID-19 la colegii lor și la membrii publicului", a declarat Biden în ordin.

Serviciul Poștal este o agenție independentă a ramurii executive. Acesta a fost înființat în 2006, înlocuind Departamentul Poștelor din SUA, aflat la nivel de cabinet. Șeful Serviciului poștal este ales de un consiliu al guvernatorilor format din nouă persoane; membrii consiliului sunt numiți de președinte și trebuie să fie confirmați de Senatul SUA.

Peste 630.000 de persoane lucrează pentru poșta americană/

Sindicatul american al lucrătorilor poștali (APWU) și Casa Albă nu au răspuns la solicitările de comentarii.

Într-o declarație din iulie, sindicatul a răspuns la rapoartele potrivit cărora Casa Albă ar fi luat în calcul vaccinarea obligatorie cu COVID-19 pentru lucrătorii federali.

"Menținerea sănătății și siguranței membrilor noștri este de o importanță capitală. În timp ce conducerea APWU continuă să încurajeze lucrătorii poștali să se vaccineze în mod voluntar, nu este rolul guvernului federal să impună vaccinarea angajaților pe care îi reprezentăm", a declarat sindicatul.

"Problemele legate de vaccinări și de testarea pentru COVID-19 la locul de muncă trebuie negociate cu APWU. În acest moment, APWU se opune impunerii vaccinărilor COVID-19 în legătură cu lucrătorii poștali din SUA", a adăugat acesta.