ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), „activismul anti-vaccin" online este mai periculos decât terorismul, proliferarea nucleară și violența armată, ne atrage atenția reclaimthenet.

„Trebuie să recunoaștem că activismul anti-vaccin, pe care eu îl numesc de fapt agresiune anti-știință, a devenit acum o forță ucigașă majoră la nivel global", a declarat Dr. Peter Hotez, de la Baylor College of Medicine, într-un videoclip distribuit de OMS pe Twitter.
 
 
 Dr. Hotez a continuat să avertizeze că activismul anti-vaccin este „o forță ucigașă" care este mai periculoasă decât „violența armată, terorismul global, proliferarea nucleară sau atacurile cibernetice”. „Și acum a devenit o mișcare politică. În SUA, este legată de extremismul de extremă dreapta. La fel și în Germania. Așadar, aceasta este o nouă față a agresiunii împotriva științei."

Videoclipul se încheie cu Dr. Hotez spunând: „Și astfel avem nevoie de soluții politice pentru a aborda acest lucru".

Hotez a fost un critic vocal al scepticismului în materie de vaccinuri. În 2021, el a scris că opoziția față de măsurile Covid nu era doar anti-stiință, ci și o formă de „agresiune", pe care a dat vina pe politicienii conservatori, academicieni și agenții de știri.

Într-un articol publicat de Nature Reviews Immunology în septembrie 2022, Hotez a afirmat că este necesar să se ceară „sfaturi din exterior de la experți din domeniul securității interne, justiției, comerțului și chiar de la Departamentul de Stat al SUA", precum și de la „diversele agenții ale Națiunilor Unite" pentru a „proteja" oamenii de activiștii „anti-stiință".