ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu un bagaj de 50 de kg, in care se aflau un sac de dormit, cort, echipament medical, uniforme medicale și conserve, un tânăr din București a luat drumul Nepalului, pentru a-i ajuta pe oamenii afectați de cutremurul ce a devastat această țară.

Pentru a pleca în Nepal, Ionuţ Ursu(26 de ani) a avut nevoie de 7.000 de lei. Ca să facă rost de acești bani, tânărul şi-a vândut tableta, laptopul şi un telefon. În plus, Ionuț a primit 3.000 de lei de la un om de afaceri din Braşov, bani cu care şi-a cumpărat biletul de avion dus-întors, conform zdt.ro.

A plecat la drum doar cu un bagaj de 50 de kg, în care avea sac de dormit, cort, echipament medical, uniforme medicale și conserve, şi va sta în Nepal până pe 19 iunie. Contactat de zdt.ro, Ionuţ Ursu le-a mulţumit tuturor celor care îi urmăresc şi a declarat că s-a alăturat unei echipe de chirurgi şi îi ajută la operaţii.

„Sunt foarte mulți oameni răniți și necesită îngrijire.Chiar acum voi merge în sala de operații (...). Astazi m-am alăturat unei echipe de medici chirurgi, ajutându-i în cele 4 intervenții chirurgicale, într-un spital din Kathmandu. Pentru o perioadă de timp, aici o să-mi ofer priceperea și asistența medicală. Eu aici am venit să muncesc și muncesc. Este foarte important pentru noi să fim serioși în cea ce facem . Mă refer la cei din domeniul sănătății”, a spus Ionuţ Ursu, pentru zdt.ro.

Ionuț nu a avut o viață ușoară. A fost abandonat de mamă la doar câteva zile de la naștere. Deşi soarta îi părea potrivnică, Ionuţ este, în prezent, student la Facultatea de Geografie din Bucureşti şi activează ca voluntar la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, unde a deprins cunoştinţele teoretice şi practice necesare acordării primului ajutor. Viața grea pe care a dus-o în casele de copii din Piatra Neamț l-a făcut să înțeleagă și mai bine durerea victimelor din Nepal.