ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Printre persoanele decedate în accidentul bizar din Veneția se numără un cuplu de români, Mihaela Loredana și Mircea Gabriel Ogrezeanu, care, alături de fiicele lor, și-au găsit sfârșitul tragic. Cei doi soți aveau 42 și, respectiv, 45 de ani, iar fiicele lor, Aurora Maria și Georgiana Elena, 8 și 13 ani.

Presa italiană a relatat povestea sfâșietoare a familiei Ogrezeanu:

„O familie de români a fost spulberată. Durerea se adaugă la durere pe măsură ce descoperim poveștile și legăturile dintre oamenii care au căzut victime ale tragediei autobuzului din Mestre. Printre cei care și-au pierdut viața se numără și familia Ogrezeanu. Tată, mamă și două fiice, toți cetățeni români. Părinții, însă, se mutaseră în Germania pentru muncă”, scrie leggo.it. Soțul și soția proveneau din județele Argeș și Dâmbovița.

Ei părăsiseră țara cu ceva timp în urmă, în căutarea unei vieți mai bune, și se stabiliseră în Germania, unde își găsiseră un loc de muncă și unde își aveau reședința. Acest lucru i-a indus în eroare pe salvatori și pe autoritățile italiene, care i-au confundat cu cetățeni germani și au anunțat inițial că niciun român nu a fost implicat în accident”, precizează leggo.it.

„Din Germania, familia Ogrezeanu plecase în vacanță în Italia, iar marți se întorcea cu autocarul după o vizită la Veneția. Trupurile lor se află acum la morga spitalului din Mestre și vor fi repatriate imediat ce autoritățile române, de comun acord cu cele italiene, vor decide acest lucru. Rudele lor au venit în Italia pentru a le identifica”, menționează publicația italiană.

„Micuța Charlotte Frommherz, în vârstă de un an și cinci luni, din Germania. Sau Daria Lomakina, o fetiță ucraineană de 10 ani. Apoi familia Ogrezeanu, toți români: Aurora Maria, 8 ani, Georgiana Elena, 13 ani, Mihaela Loredana, 42 de ani, și Mircea Gabriel, 45 de ani, ultimii doi probabil părinții - sunt câteva dintre numele victmelor accidentului, care încă trebuie luate sub o anumită rezervă, întrucât reconstituirea identităților de către rude este în continuare dificilă”, scrie și ziarul italian Corriere della Sera, potrivit Știripesurse.