ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ioana Gomboş, originară din satul bihorean Vârciorog, este singura elevă de la o şcoală din mediul rural care a reuşit să obţină media 10 la Evaluare Naţională 2015, fiind o premieră şi pentru şcoala la care a fost elevă. Rezultatul pare s-o fi surprins şi pe Ioana Gomboş, care aştepta o medie de peste 9.50, dar nu visa la record. 

„Aceste note reprezintă truda tuturor eforturilor depuse de mine. Numai eu ştiu cât am îndurat, şi iată că am reuşit cu sprijinul părinţilor, al bunicilor şi cu multă, multă ambiţie”, spune eleva, într-o discuţie purtată cu reporterul „Adevărul". În spatele acestei reuşite se ascunde multă perseverenţă şi un program organizat:

„Am învăţat zilnic, câte patru-cinci ore, chiar şi în weekend. E drept, mai puţin, pentru că mai aveam nevoie şi de puţină relaxare.  Am vrut să arăt prin aceste rezultate că se poate învaţă oriunde ai fi, sat sau oraş. Tot ce trebuie să faci e să te încrezi în Dumnezeu şi să ai o «ambiţie de fier». Atunci, cu siguranţă, o să atingi ţinta propusă. Curând voi pleca spre noi orizonturi, spre o altă lume, dar cu siguranţă nu voi uita satul în care am copilărit şi nici pe bunicii mei care m-au sprijinit mereu. Mă mândresc că sunt de la ţară”.
Mai departe, Ioana vrea să urmeze Liceul Teoretic „Aurel Lazăr", profilul „Ştiinţe ale naturii”, visul ei fiind să devină medic legist.