ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Viața dublă a lui Enrique Ferrari, un angajat al metroului din Buenos Aires, care este însă și un apreciat autor de romane polițiste, premiate la diverse evenimente literare, a fost pe prima pagină a ziarelor din toată lumea. 

Cărțile lui au fost traduse și publicate în mai multe țări, însă serviciul lui de noapte este acela care îi aduce banii de care are nevoie pentru a-și crește cei trei copii. "Să trăiesc din scris? Banii sunt prea puțini", a declarat Ferrari.

Reprezentant al sindicatului oamenilor de serviciu din metroul argentinian, Enrique Ferrari este văzut ca o curiozitate: un scriitor premiat, dar care nu a studiat niciodată la o universitate. Scriitorul - și proza lui fermă, succintă - au atras atenția jurnaliștilor, care au început să îi spună ”scriitorul din metrou”, după ce a apărut la televiziune, radio și în ziare. Însă el s-a cam săturat de această poreclă.

”Înțeleg faptul că oamenilor li se pare surprinzător, dar nu sunt o creatură bizară. Sunt mulți muncitori care scriu, pictează sau fac muzică”, a spus Enrique Ferrari, un bărbat relaxat, care râde adeseori de situația în care se află. ”E o particularitate a capitaliștilor și a burghezilor de a crede că noi, muncitorii, suntem lipsiți de cultură”, a spus Enrique Ferrari, printre ale cărui tatuaje se află și unul dedicat lui Karl Marx, pe brațul său stâng.

Enrique Ferrari a publicat până în prezent cinci romane și două colecții de proză scurtă. 

Romanul său polițist ”Que de lejos parecen moscas” a primit un premiu la prestigiosul Festival al romanelor polițiste de la Gijon, în 2012. Ulterior, volumul a fost publicat în Franța, Mexic și Italia.

Cu un an înainte, câștigase un premiu și în Cuba, cu volumul ”Lo Que No Fue”, un thriller politic, a cărui acțiune este plasată în Barcelona, în perioada Războiului civil din Spania.

Celălalt loc de muncă al său este o masă de mici dimeniuni, plină cu cărți, aflată într-un colț al apartamentului său din Once, un cartier din Buenos Aires. 

Enrique Ferrari a lucrat în trecut ca brutar, șofer și vânzător ambulant. A trăit trei ani, ilegal, în Statele Unite, înainte de a fi deportat, dar s-a întors acasă cu manuscrisul finalizat al primului său roman, ”Operation Bukowski”, ce a fost publicat la Buenos Aires, în 2004.