ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe site-uri oficiale ale mitropoliei Moscovei din Basarabia și în presa de la Chișinău dar și în cea de la București a apărut ieri o scrisoare adresată Patriarhului Daniel al României semnată de mitropolitul Vladimir al Chișinăului și „a întregii Moldove”, amintește Părintele Eftimie Mitra de la Schitul Sfinții Români într-o filmare explicativă.

„Scrisoarea face parte dintr-un complex de nemulțumiri ale mitropolitului Vladimir față de existența în Republica Moldova a unei organizații bisericești ortodoxe românești. Subiectul este mult mai vast, urmând să fie dezbătut în timp. În acest clip este o scurtă sinteză a scrisorii, urmând ca în viitor să revenim cu detalii”, transmite Părintele Efitimie Mitra oferind o serie de explicații VIDEO mai sus.

Vedeți și Lecția oferită de Patriarhul Teoctist lui Alexei al II-lea cu privire la Mitropolia Basarabiei și ingerențele Patriarhiei Moscovei: Pretențiile unei Patriarhii de neam străin de a avea jurisdicție peste ortodocși de alt neam sunt NECANONICE și NEDREPTE

Totodată, ca răspuns la hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 29.02.2024, privind ortodocșii români din Basarabia, un personaj cu numele de Marchel al lui Vladimir, episcop „moldovenist” din Republica Moldova, face următoarele afirmații - așa cum spunea Patriarhul Teoctist - NECANONICE și, adăugăm noi, OBRAZNICE și NEGHIOABE, după părerea noastră, bine de cunoscut însă și de către opinia publică românească: