ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi că, până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori, vor fi deschise toate creșele, grădinițele și școlile, dar, în cazul în care se depășește rata amintită, toți elevii vor intra în online, informează Agerpres.

"Până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate, toate creșele, grădinițele și școlile vor funcționa cu prezență fizică. După depășirea ratei de 6 la mie rămân deschise creșele și grădinițele. Toți elevii intră în online cu o singură excepție: învățământul special. Pentru învățământul special activitățile de terapie, activități prin care elevii cu cerințe educaționale speciale învață practic să supraviețuiască, vor fi permise și după depășirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepție. După depășirea ratei de infectare de 6 la mie nu vor mai fi permise nici măcar activitățile remediale", a declarat ministrul educației.

"Sunt prezentate în documentul pe care l-am pus împreună cu doamna ministru la dispoziția presei, care este în forma finală, dar va fi semnat doar atunci când cei doi miniștri vor fi abilitați de către CNSU pentru semnarea acestui ordin comun. Sunt precizate de asemenea și o serie de condiții care clarifică toate situațiile în care apare un caz de îmbolnăvire într-o grupă sau clasă. Sunt precizate toate detaliile necesare. Credem că am acoperit de data aceasta toate situațiile posibile”, a adăugat Cîmpeanu. VIDEO: