ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cinci bărbaţi au fost reţinuţi de DIICOT Neamţ, fiind acuzaţi că au tăiat ilegal de pe parcele pe care le-au exploatat în baza autorizaţiilor de la Direcţia Silvică mai mulţi arbori decât erau marcaţi, apoi au vândut lemnul prin folosirea de acte false, prejudiciul fiind de 2,3 milioane de lei.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Neamţ, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, au făcut, joi, 32 de percheziţii domiciliare în judeţele Neamţ, Bacău şi Argeş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în exploatarea ilicită a unor suprafeţe mari cu vegetaţie forestieră şi comercializarea ulterioară a masei lemnoase rezultate, fără întocmirea documentelor legale, cu scopul eludării dispoziţiilor legale referitoare la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.
 
Astfel, în perioada 2010-2015, membrii grupării au tăiat în mod ilegal de pe parcelele pe care le-au exploatat în baza autorizaţiilor emise de Direcţia Silvică Neamţ mai mulţi arbori decât erau marcaţi, iar ulterior au transportat lemnul rezultat fără documente de însoţire, în baza unor avize false sau anulate, apoi l-au comercializat.