ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Măsura carantinei zonale în Cernica a fost ridicată joi seara, la ora 22,00. Decizia încetării măsurii de carantină zonală a fost luată joi în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, a transmis Agerpres. Prefectura Ilfov a informat ca rata de incidență COVID în Cernica era joi de 5,03 la mia de locuitori.

Reamintim că pe 11 aprilie, la praznicul Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, primul sfânt canonizat în Biserica Ortodoxă Română, în anul 1955, fără vreun anunț prealabil, credincioși  din întreaga țară au fost împiedicați ieri să mai intre în Biserică, de către Jandarmerie, sub pretextul carantinării localității Cernica, aflată însă la mai mulți kilometri de mănăstire.

La Sfânta Mănăstire Pasărea, Icoana Sfântului Calinic a plâns cu lacrimi de mir, după cum am informat - Sfântul Calinic plânge chiar de ziua lui în Icoana sa de la Pasărea. Jandarmii iar interferează abuziv cu actul cultic la Hramul de la Mănăstirea Cernica al primului sfânt canonizat în Biserica Ortodoxă Română

Criticul de film Elena Dulgheru, jurnalist-editorialist și la ActiveNews, a demontat argumentele carantinării Sfântului:

„Cum să nu plîngi cînd ți se arestează praznicul sub pretextul carantinei din altă localitate?

Comuna Cernica, cea carantinată, e aflată la cîțiva km de mănăstire, iar călugării de la mănăstire sînt acum, slavă Domnului, sănătoși. Și-au luat porția de carantină anul trecut, cînd într-adevăr se îmbolnăviseră mai mulți, dar asta a fost de mult. Deci, de ce trebuia carantinată formal mănăstirea, la pachet cu celelalte localităăți, exact în preajma hramului ei, al marelui ocrotitor al Bucureștiului? Culmea este că jandarmii care păzeau intrarea în mănăstire interziceau accesul bucureștenilor și celor din alte părți ale țării, permițînd intrarea doar domiciliaților în orașul Pantelimon și comuna Cernica, adică exact a celor din localitățile carantinate, expunînd, practic, mănăstirea la un risc de îmbolnăvire mai mare.

În condiția în care călugării din mănăstire sunt acum sănătoși, tocmai locuitorii din orașul Pantelimon și comuna Cernica sunt cei care i-ar fi putut îmbolnăvi, iar nu bucureștenii si cei din alte localități necarantinate, unde incidența îmbolnăvirilor este mai mică. Deci, care este logica după care autoritățile gestionează criza pandemică?”

De ce a plâns Sfântul Calinic. La pelerinajul de la Cernica sabotat de Noua Miliție a lipsit un Teodosie. Poate pentru că Purtătorul de Cuvânt al Patriarhiei este bolnav de Covid după vaccinare?